10 fermieri de succes si secretele lor

1

Si tot atatea dovezi ca agricultura poate fi profitabila

Agricultura profitabila se poate face si pe cateva mii de hectare dar si pe unul singur, si in asociere dar si individual, si din cultura vegetala dar si din cresterea animalelor, si cu investitori locali dar si cu straini, si la 20 de ani dar si la sfarsit de cariera, si din tehnologie dar si din munca cu folos. Agrointel a demonstrat asta anul trecut cu exemple cat se poate de concrete. Altele sunt lucrurile pe care le au in comun fermierii intervievati de Agrointel. Toti au vrut sa duca treaba pana la capat indiferent de cei care le susurau in ureche ca nu vor reusi, toti au fost gata sa invete lucruri noi acolo unde nu se pricepeau si toti au stiut de unde sa invete. Nu in ultimul rand, toti au fost dispusi sa-si povesteasca experienta, incat altii sa poata invata din greselile lor.

Andrei Morosanu este un tanar din Falticeni care in urma cu un an a avut curajul sa inceapa – alaturi de un prieten – un business de care chiar si intreprinzatorii cu experienta se feresc: productia de suc de mere prin presare la rece. Pentru ca lucrurile trebuiau facute temeinic, primul angajat a fost un inginer de industrie alimentara. Impreuna au realizat o reteta proprie dintr-un amestec de cinci soiuri de mere, si mai dulci, si mai acre, dupa cum spune Morosanu. Pana sa le iasa asa cum trebuia, au aruncat insa la canal vreo 3-4 tone de suc, spune razand antreprenorul. A fost o experienta inedita pentru toata lumea, nu de alta, dar in Romania nu gasesti specialisti pe sucuri, pentru ca in facultate stundentii sunt pregatiti in general pentru cele trei industrii de baza: lapte, carne si panificatie. Altceva nu prea mai exista.

Citeste tot articolul

Share.

Un comentariu

  1. Agricultura profitabila o fac persoanele cu experienta, sunt multe cazuri in care peste noapte unele persoane investesc in agricultura si solarii fara sa aibe cunostinte foarte bune, si din acest motiv multi nu reusesc.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.