Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii (ed. a-IX-a), 28 noiembrie 2013

0

ziua concurentei 2013In Capitala Romaniei s-au incheiat recent lucrarile celor doua mari reuniuni – Forumul Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si Dialogul Financiar Dunarean -, organizate de Comisia Europeana cu sprijinul autoritatilor romane – MAE, MDRAP si BNR – referitoare la demararea si finantarea in tara noastra a proiectelor majore din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), unde tot teritoriul Romaniei este eligibil.

Din 2014, sistemul de finantare al proiectelor de investitii in toate domeniile, mai ales a celor cu impact dunarean, se schimba in mod radical, fiind favorizate mixurile de finantari, inclusiv cu participarea fondurilor private de investitii, a bancilor comerciale si a proiectelor de tip parteneriat public-privat (PPP). In acest context, fara implicarea bancilor comerciale in procesul de (pre) selectare si sustinere a proiectelor majore, Romania ar putea rata startul din 2014 si, in acest mod, gura de oxigen,mna….se prind si absolut necesara pentru a rezista in competitia care se anunta tot mai dura pe plan global, in anii ce vin.

Tocmai de aceea, drept o continuare practica in Romania a celor doua reuniuni la nivel inalt, in contextul marcarii Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania (ed. IX), Platforma CEFTAC, coordonata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, in parteneriat cu Universitatea Europei de Sud-Est „Lumina”, alaturi de alti prestigiosi Parteneri Institutionali precum Academia Romana, Institutul Bancar Roman (IBR), Catedra Internationala Onorifica Jean Bart” (CIO-SUERD), organizeaza Conferinta Speciala de Informare si Training „Imbunatatirea bancabilitatii proiectelor majore: un nou angajament solidar pentru aplicarea Strategiei Dunarii”, in data de joi, 28 noiembrie 2013.

Evenimentul doreste sa contribuie decisiv si rapid la armonizarea criteriilor de selectare a proiectelor majore si la imbunatatirea bancabilitatii acestora prin promovarea unor mult mai bine si unitar focalizate studii de fezabililtate a proiectelor, adaptate noilor cerinte si metode promovate in ultima vreme atat de Comisia Europeana, cat si de Banca Mondiala. Obiectivul final scontat consta in adoptarea unei pozitii coerente si comune a detinatorilor de interese in zona Dunarii, activi in Romania, pentru a pregati proiecte majore viabile si a implica mult mai pro-activ sectorul financiar-bancar in asigurarea calitatii si impactului acelor proiecte.

Printre invitati si Guest Speakeri se numara: Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Prof. Mihai TANASESCU; Coordonatorul pentru Consolidare Institutionala si Cooperare al Strategiei Dunarii, Dr. Kurt PUCHINGER; Deputatul Florian NICOLAE; Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane; Prof. Univ. Dr. Mircea COSEA, economist, fost ministru al Guvernului Romaniei; Presedintele European League for Economic Cooperation – ELEC Romania, Dr. Radu DEAC; Directorul de Cercetare al Societatii Academice din Romania, Dl Razvan ORASANU; Dna Ioana Anca GHEORGHIADE, Director BCR.

Totodata, in cea de-a doua parte a evenimentului, organizata cu sprijinul si la sediul Institutului Bancar Roman, va avea loc Ceremonia Anuala de decernare a Distinctiei „Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” (ed.XI), precum si aceea de conferire a Trofeului „Campion Roman in Afaceri” (ed. IV) si a Diplomelor pentru Jurnalism European.

Partenerii Media Asociati ai evenimentului sunt: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, „EU-RO Clearing Funds”.

Informatii suplimentare privind agenda si invitatii evenimentului pot fi consultate la adresa: www.HouseofEurope.ro/ZiuaConcurentei2013.html sau contactand Secretariatul Consortiului Organizatoric la: [email protected] sau tel./fax: 021.2304997 (persoana de contact: Sandu ZAMFIRESCU).

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.