Workshop Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor, Bucuresti, 19-21 martie 2008

0

12 martie 2008

Atelierul de Rezolvarea Problemelor si Luarea Deciziilor (PSDM) trece in revista principalele procese rationale dezvoltate de Kepner-Tregoe (KT). Folosit in sute de organizatii din toate tarile dezvoltate, PSDM ajuta oamenii sa organizeze si sa analizeze in mod rational volume imense de informatie si sa ia masurile corespunzatoare.

Folosirea PSDM in mediul de afaceri contribuie decisiv la aprecierea corecta a unei situatii, analiza problemelor, analiza deciziilor si prevenirea problemelor potentiale din viitor.

In plus, toata lumea este pe aceeasi lungime de unda, folosind o abordare comuna si acelasi limbaj. Si toata lumea tinde spre acelasi scop, indiferent de pregatire sau expertiza. Procesele rationale KT furnizeaza un cadru optim pentru rezolvarea problemelor si luarea deciziilor care poate sa fie integrat in proceduri standard de exploatare si are ca rezultat o optimizare a proceselor, o cuantificare a riscului si o reducere semnificativa a costurilor sau pierderilor.

Acesta este motivul pentru care folosirea proceselor KT garanteaza succesul implementarilor unor standarde de calitate sau moduri de productie industriala,  ca de exemplu ISO, TQM, Six Sigma, Lean Manufacturing, ITIL si altele. in multe organizatii acesta este pur si simplu metoda standard prin care sunt rezolvate problemele si sunt luate deciziile.

PSDM contine patru procese distincte:
 
1. Aprecierea situatiei este folosita la separarea, clarificarea si prioritizarea preocuparilor, pe baza informatiilor reale culese din mediu.
 
2. Analiza problemelor este folosita pentru descoperirea cauzei unei abateri pozitive sau negative, in scopul corectarii acesteia in mod optim.
 
3. Analiza deciziei este folosita cand exista prea multe alegeri, riscul de a face alegerea eronata este mare, sau atunci cand trebuie recomandata o varianta unui factor de decizie. Analiza deciziei clarifica scopul si pune in balanta riscurile si beneficiile pentru a ajunge o alegere solida si fundamentata.
 
4. Analiza problemelor/oportunitatilor potentiale este folosita ca sa protejeze sau sa amplifice actiunile sau planurile planificate., Analiza problemelor potentiale identifica factorii determinanti si posibilitatile de reducere a riscurilor. Analiza oportunitatilor potentiale considera oportunitatile noi care ar putea sa apara, pentru a amplifica beneficiile planificate initial.

Data limita de inscriere: 17 martie 2008

Numar maxim de participanti: 15

Pret: 3000 RON / Participant + TVA
Reduceri: Pentru 2 sau mai multi participanti din aceeasi organizatie – 200 RON

Detalii si inscrieri: http://www.kepner-tregoe.ro/page

Sursa: Formare.info, 12 martie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.