Work-shop pentru antreprenori – Intreprinderile prestatoare de servicii – protagonisti ale dezvoltarii teritoriale

0
univ_st_agricole_iasiUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi, in parteneriat cu FEDEI Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana, cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi si cu Consorzio Sviluppo e Impresa Italia deruleaza in perioada 01 aprilie 2009 – 31 martie 2010, proiectul Intreprinderile prestatoare de servicii – protagonisti ale dezvoltarii teritoriale, finantat de Uniunea Europeana prin POSDRU 2007 – 2013, linia de buget Antreprenoriatul, o alternativa de cariera in Regiunea Nord-Est, proiect care are ca scop imbunatatirea competitivitatii teritoriale prin intermediul cresterii performantelor intreprinderilor deja existente sau prin crearea de noi societati care presteaza servicii catre sectorul agro-alimentar.

In cadrul acestui proiect, ieri, 10 septembrie 2009, n Sala de Sedinte a Consiliului Local al Primariei Orasului Targu Frumos a fost sustinut un workshop pe tema culturii antreprenoriale.

Acesta este primul dintr-o serie de trei work-shopuri prevazute in proiect, care au ca scop final elaborarea unei strategii de dezvoltare integrata a intreprinderilor prestatoare de servicii.

Temele dezbatute: identificarea lipsurilor din sectorul tertiar din regiune, modalitatea de acoperire a acestora; analizarea rolului serviciilor pentru sprijinirea sectorului productiv si dezvoltarea regionala.

La intalnire au participat cca 40 de persoane, printre care persoane fizice autorizate si neautorizate din judetul Iasi, microintreprinderi, dar si institutii precum Consiliul Local Targu Frumos, Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola Iasi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Directia pentru Dezvoltare Agricola si Rurala Iasi, Primari si viceprimari ai comunelor Belcesti, Boureni, Lungani, Ruginoasa, Helesteni, Cucuteni, Baltati.

Cu acest prilej, participantii au pus in discutie si au primit raspunsuri la o serie de aspecte legate de deficientele serviciilor prestate catre sectorul agroalimentar, piedici si oportunitati de dezvoltare integrata, modalitati de colaborare a intreprinzatorilor, rolul autoritatilor locale in sustinerea sectorului agroalimenatr si al serviciilor etc. Urmatoarea masa rotunda va avea loc la Harlau, in data de 16.09.2009.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Irina Florentina Finaru – asistent proiect.

Contact:

Telefon 0232.250.104, fax 0332.816.113.
E-mail: [email protected]
Web-site: http://www.univagro-iasi.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.