Un nou tip de „business reality show”: „Arena Leilor” la TVR 2

0

9 ianuarie 2007

Joi, 11 ianuarie, ora 20.00, TVR 2 aduce pe piata media autohtona un nou format tv: "business reality show", o emisiune pentru educarea si sprijinirea antreprenorilor aflati la inceput de drum.

"Arena Leilor" este varianta pentru Romania a programului Dragon’s Den, un proiect tv care, pana in prezent, a fost difuzat cu succes in numeroase tari din lume: Noua Zeelanda, Australia, Ucraina, Japonia, Marea Britanie. Scopul acestui program este sa arate publicului larg ca, daca exista o idee de afaceri, indrazneala si putere de convingere, orice antreprenor poate obtine nu numai finantarea necesara, dar si un partener serios.
"Leii" din Arena sunt oameni care au construit o afacere de la zero, milionari in euro care impun respect prin performanta, clarviziune, fler si capacitatea de a risca. In "Arena Leilor", pentru prima data la o televiziune din Romania, acesti milionari adevarati vorbesc deschis si pe intelesul telespectatorului obisnuit despre cum se fac afaceri, ce presupune un business plan si cum devine rentabila o investitie.
Marius Ghenea, Dragos Anastasiu si Sorin Posa fac parte din Top 300, clasamentul celor mai bogati romani pe anul 2006. Ei sunt "Leii" din Arena, care participa in premiera la programul lansat de TVR 2, fiind dispusi sa investeasca intre 20.000 si 100.000 de euro in orice afacere profitabila. Totul depinde de concurenti si de capacitatea lor de a-si prezenta proiectele si propunerile de afaceri. Daca negocierea se incheie cu succes, candidatul primeste suma solicitata, iar investitorul, o cota procentuala din afacere, devenind astfel partenerul concurentului.
Pana in data de 4 ianuarie s-au inscris la TVR aproape 500 de candidati, oameni cu cele mai diverse idei si propuneri de afaceri. Dintre acestia, au fost selectionati pentru Arena Leilor acei concurenti care, nu numai ca au avut planuri de afaceri viabile, dar au si dovedit ca pot sa le prezinte si sa le promoveze. Pentru a obtine finantarea si un partener de afaceri experimentat.

Sursa: Redactie PlandeAfacere.ro, 9 ianuarie 2007
  

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.