Training pentru Ofiterii de Etica si Conformitate (CECO)

0
smart_solutions_supportSmart Solutions & Support a inceput inscrierile pentru o noua serie a programului de training dedicat Ofiterilor de Etica si Conformitate (Ethics and Compliance Officer) din companii, institutii publice si ONG-uri. Programul este primul de acest fel din Europa si se afla in al treilea an de existenta. Rolul Ofiterilor de Etica si Conformitate este sa construiasca o cultura organizationala solida bazata pe bune practici, sa creeze politici interne menite sa fereasca organizatiile de potentiale probleme cu angajatii, cu sindicatele, cu comunitatea si cu guvernul, sa identifice riscurile provenind din aspectele etice si de conformitate ale activitatilor companiei, dar si sa contribuie la o cat mai buna gestionare a situatiilor de criza.

Programul de training contine trei cursuri care insumeaza 66 de ore si se desfasoara pe parcursul a 11 zile: Ethics and Compliance: Corporate Governance and Integrity (ECO1), Ethics and Compliance Audit Techniques (ECO2) si Ethical Decision-Making and Conflict Resolution (ECO3). Fiecare curs beneficiaza de un numar de credite pe baza carora, ulterior, participantii vor putea obtine o certificare oficiala care sa le ateste competentele in acest domeniu.

Cursurile se desfasoara in Bucuresti, in perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010. Cei care se inscriu pana la data de 30 noiembrie 2009 vor beneficia de o reducere de 30% din pretul de catalog. Fiecare serie este compusa din maximum 12 cursanti.

Lipsa unor politici coerente la nivelul companiilor si a unui Ofiter de Etica si Conformitate care sa gandeasca sisteme si proceduri specifice conduc inevitabil la scaderea performantei, la cresterea costurilor operationale, la disiparea resurselor financiare si non-financiare in diverse directii.

Desi in ultimii ani Responsabilitatea Sociala Corporativa a luat avant si in Romania, companiile au fost mai degraba interesate de teambuilding-uri, de leadership, coaching, branding si campanii de CSR, decat de propria ‘sanatate’ organizationala. Imaginea companiei in media si perceptia consumatorului au primat in raport cu calitatea serviciilor, satisfactia si atasamentul propriilor angajati, ori respectul real pentru mediu si comunitate.

Cu toate acestea, unele companii au simtit nevoia unei schimbari si au inceput sa apeleze la experti in etica in afaceri. Smart Solutions & Support a venit in intampinarea acestora oferind un program de training complex si eficient pentru personalul care construieste cultura organizationala. Programul ‘Ethics & Compliance Officer’ (ECO) consta in trei cursuri intensive si este unic in Europa. In Statele Unite, programe similare au fost dezvoltate destul de recent, iar printre beneficiari se numara cele mai mari companii din lume. In prezent, printre clientii nostrii se numara reprezentanti ai unor banci si institutii financiare din Romania, ai unor firme din domeniile Pharma si FMCG, care au inteles utilitatea unui astfel de program.

Pentru detalii suplimentare despre programul de training, va invitam sa vizitati site-urile noastre: http://eco.omnitraining.ro/ (si in curand doar pe http://www.ethics-compliance.eu/).

Smart Solutions & Support, Romania, este initiatorul Asociatiei Europene a Ofiterilor de Etica si Conformitate (ECOA-Europe) si promotor al Bucharest Conference in Applied Ethics (www.bcae.ro).

Contact:
Violeta Toma
Project Assistant
Mob.: +04 072 251 6889
Fax: +04 (031) 816 2421
E-mail: [email protected]
Web: www.omnisolutions.ro | www.ethics-compliance.eu

Toma Violeta
Smart Solutions & Support
Telefon: 0722516889
E-mail: [email protected]
Web-site: www.eco.omnisolutions.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.