Tinerii antreprenori pot lua cursuri pentru perfectionare in afaceri la Conferinta Nationala JCI

0
conferinta_nationala_jciIn contextul crizei economice, membrii JCI Iasi preiau initiativa organizarii unui program complex de pregatire destinat dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor antreprenori.

In perioada ianuarie-august 2009 s-au infiintat in Romania 82650 de firme, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au inregistrat 70946 de inmatriculari.

Statisticile Oficiului National al Registrului Comertului ne arata ca fata de anul trecut s-a dublat numarul PFA – urilor, dar a scazut dramatic numarul de SRL-uri infiintate.

Conform acelorasi surse, in Iasi s-au infiintat in perioada ianuarie-august 2009 1694 de PFA -uri si 1467 de SRL, in scadere fata de 2613 inregistrate anul trecut.

Aceste statistici impreuna cu spiritul antreprenorial entuziast al membrilor sai au determinat Junior Chamber International sa se mobilizeze in organizarea unei Conferinte Nationale in sprijinul pregatirii tinerilor antreprenori, managerilor si free-lancerilor din intreaga tara. Prima editie va avea loc in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2009 la Iasi.

Evenimentul se anunta a fi unul de mare amploare pentru mediul de business regional. Ne dorim ca aceasta conferinta sa fie una cu traditie in randul antreprenorilor din aceasta zona a tarii si nu numai. Acest nou concept de conferinta are principalul avantaj de a evidentia proactivitatea participantilor si de a-i determina sa interactioneze pentru a crea parteneriate durabile, a declarat Mircea Giosan, manager de proiect al Conferintei Nationale JCI 2009.

Diversificate din punct de vedere tematic si organizate simultan, sesiunile de training sunt sustinute de speakeri si traineri profesionisti, nationali si internationali, un exemplu in acest sens fiind renumitul trainer Filipe Carrera.

Acestea vor atrage participantii in dezbaterea unor teme precum: cunoasterea personala – cheia succesului, acordarea si receptia feedback-ului, inteligenta emotionala, leadership, metode creative in rezolvarea problemelor, comunicare nonverbala, networking, coaching si organizarea eficienta.

Pe langa sesiunile de instruire mentionate, organizatorii au pregatit concursuri, petreceri tematice si premii surpriza. Organizatorii pregatesc seri cu specific autohton si ardelenesc, in care participantii pot degusta vinuri, celebrele poale-n brau si alte specialitati culinare traditionale. Costumele, muzica si suvenirurile vor completa atmosfera de festin.

Conferinta Nationala JCI este un eveniment marca Junior Chamber International Iasi. In Iasi JCI a fost infiintat legal in anul 2006 ca o necesitate la realitatile economice locale. Mediul de afaceri slab dezvoltat si neomogen in organizare a determinat necesitatea crearii unei Tinere Camere de Afaceri care sa-i sprijine pe tinerii intreprinzatori ieseni in demersul lor de a se dezvolta si afirma pe piata. Astfel ca sub umbrela unei asociatii non-guvernamentale care exista in lume de peste 90 de ani s-a dezvoltat o retea de networking care a fost de un real folos membrilor sai.

JCI functioneaza in Romania din 2002 in Bucuresti (grupul de initiativa) si din 2003 in 7 orase din tara Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj, Sibiu militand pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor.

Afaceri.ro sprijina Conferinta Nationala JCI printr-un Business Networking Event. Vino sa-ti cunosti si tu viitorii parteneri de afaceri – tineri antreprenori, ca si tine, manageri, consultanti sau freelanceri!

Afaceri.ro este locul de intalnire al tinerilor profesionisti, lideri si oameni de afaceri din Romania. Afaceri.ro este o retea sociala, in care intra oameni de afaceri si specialisti din diverse domenii legate de domeniul afacerilor, din Romania si din strainatate. Site-ul ofera un director de contacte de afaceri si grupuri de discutie specializate, precum si instrumente utile pentru transmiterea informatiilor (declararea de evenimente sau publicarea de anunturi de afaceri, de exemplu).

Inscrierile si mai multe detalii despre Conferinta Nationala JCI pe http://jciromania2009.org/

Contact:

Laura Birhala
PR & Marketing Manager
0753 632 709
E-mail: [email protected]
Web-site: http://www.jciiasi.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.