Tineriantreprenori.ro, primul program de mentorat pentru viitori antreprenori

0

Junior Chamber International Bucuresti, filiala locala a celei  mai importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manageri (www.jci.cc), pregateste in luna noiembrie 2008, prima editie a unui program de mentorat pentru viitori antreprenori.

Proiectul se adreseaza  tinerilor, absolventi de liceu sau de facultate, cu varste intre 18 si 35 de ani, ce au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului.

Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece doua saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorii sunt tineri antreprenori care au infiintat in ultimii ani start-upuri de succes in diverse domenii. Lista completa a acestora poate fi gasita la: www.tineriantreprenori.ro/mentori.

Ideea proiectului a venit dupa ce am cunoscut multi tineri care erau la inceputul ”carierei” de antreprenori si aveau nevoie de sfaturi si pareri despre diferite aspecte ale unui start-up. Mi-am dat seama in urma intalnirilor cu acestia cat este de util sa impartasesti din experienta  proprie, legata de provocarile si dificultatile cresterii unei organizatii,  unei persoane aflate la inceput de drumdeclara Tudor Maxim, managerul proiectui-JCI  Bucuresti.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training.

In urma acestui proiect se va crea o retea de tineri antreprenori ce vor putea continua relatia de colaborare initiata in timpul proiectului.

Sustinem in cadrul JCI Bucuresti acest proiect pentru ca raspunde cu succes uneia dintre cele 4 directii de dezvoltare declarate in misiunea JCI si anume sustinerea tinerilor antreprenori (celelalte 3 directii fiind: leadeship, dezvoltare personala si CSR), adauga presedintele organizatiei JCI Bucuresti, Loredana Manolache.

Participarea la program este gratuita si este sustinuta de munca mai multor  voluntari din organizatiile partenere. inscrierile se fac pe blogul proiectului, la adresa www.tineriantreprenori.ro.

Despre organizatori

Initiatorul proiectului este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI este cea mai mare organizatie pentru tinerii lideri si antreprenori din lume, cu o vechime de 64 de ani. Membrii JCI sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 18-40 ani care vor sa se dezvolte ca lideri si sa determine schimbari pozitive in societate.

JCI are peste 200.000 de membri activi in 115 tari si milioane de alumni, care se implica in numeroase proiecte si programe de dezvoltare. JCI militeaza pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor si realizeaza proiecte in urmatoarele domenii: dezvoltare individuala, dezvoltare internationala, afaceri si comunitate. Detalii la www.jci.cc.

JCI Romania exista din 2003 si a realizat pana in prezent numeroase proiecte, repurtand succese importante in competitiile internationale, cum ar fi Best Business Plan si Creative Young Entrepreneur si fiind mereu prezenta cu proiecte in conferintele si congresele mondiale si regionale, in cadrul carora a promovat antreprenoriatul romanesc. In prezent, JCI are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj, urmand sa lanseze in curand o noua filiala la Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt organizatii importante, studentesti si de tineret din Romania: Advice Students, ASER, Leaders Romania, VIP Romania.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.