Techcelerator, primul program de accelerare din Romania care ofera finantare startup-urilor de tehnologie

0

Techcelerator, un nou program de accelerare care se adreseaza startup-urilor romanesti de tehnologie, isi incepe activitatea. Cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca, doua centre importante ale inovatiei romanesti, Techcelerator este primul accelerator din Romania care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre)accelerare. Sustinerea financiara este acordata prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investitii de capital de risc recent lansat in Romania.

La inceputul programului, 15-20 startup-uri aflate in stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi cate 25.000€ pentru o participatie de 6% din companie. Ulterior, in timpul programului, startup-urile cu cele mai mari sanse de succes, vor avea posibilitatea sa acceseze o a doua runda de investitie, de pana la 75.000€, convertibila in actiuni in startup-ul respectiv. Sunt invitate sa aplice companiile tinere inovatoare, care apreciaza ca au potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere, precum: software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, AgTech, FinTech si altele.

Programul se deruleaza pe o perioada de 10 saptamani, atat in Bucuresti cat si in Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori romani si straini. Prima runda a programului va incepe pe 31 martie. Techcelerator include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiza specifica in functie de industria startup- ului si servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunitati internationale pentru scalare si expunere in piata globala.

Startup-urile interesate sa participe la prima runda a programului pot aplica pana la data de 11 martie 2018 pe www.techcelerator.ro. In program sunt invitate sa aplice atat companii, cat si persoane fizice cu idei de dezvoltare a unor tehnologii inovatoare care isi vor inregistra firma daca vor fi selectate in program.

Website

Contact

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.