Studiu efectuat de Centrul de Studii Antreprenoriale si de Afaceri

0

16 august  2007

Centrul de Studii Antreprenoriale si de Afaceri a initiat un studiu cu privire la activitatile antreprenoriale desfasurate atat de barbati cat si de femei in Romania.

Conform acestui studiu, femeile initiaza majoritatea afacerilor, dar cei mai multi antreprenori sunt barbati. Astfel, 9,58% dintre femei se implica in pornirea unei noi afaceri, fata de doar 6,53% dintre barbati.

Dintre barbatii care au demarat afaceri in ultimii doi ani 16,75% sunt actualmente antreprenori. In acelasi timp, doar 15,07% dintre femeile ce s-au implicat intr-un business au devenit antreprenori.

Acelasi studiu releva faptul ca intensitatea activitatilor desfasurate in cadrul unei afaceri este influentata si de varsta intreprinzatorului. Cu cat intreprinzatorii au varste apropiate celei de 35 de ani, cu atat activitatile lor antreprenoriale sunt mai intense, in timp ce aceia trecuti de acest "prag" au deja o dinamica mai scazuta a activitatilor antreprenoriale.

De-a lungul studiului au fost identificate si 8 motivatii majore ce ii determina pe oameni, indiferent de sex, sa se implice intr-o afacere. Cea mai puternica motivatie s-a dovedit a fi imbunatatirea calitatii vietii, urmata de dorinta de pune in aplicare un plan personal si de dorinta de exploata o oportunitate de afaceri.

Totodata, romanii sunt determinati sa se implice intr-o afacere din dorinta de a deveni propriul sef, dar si pentru ca au respect pentru meseria de antreprenori si pentru ca aceasta le ofera un statut respectabil.

Motivatiile indicate de cei mai putini dintre respondenti au fost aceea de a urma traditia familiei si de a obtine un loc de munca.

Sursa: DailyBusiness, 16 august 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.