Startup Weekend Romania: Dezvolta o afacere in 54 de ore!

0

Dezvoltarea unui business in 54 de ore: aceasta este miza celei de a treia editii a Startup Weekend Romania, eveniment care se va desfasura in Bucuresti intre 9 si 11 noiembrie si va aduce impreuna peste 80 de participanti si mentori din intreaga lume. Participarea la eveniment se realizeaza in baza inregistrarii prealabile pe site-ul evenimentului http://romania.startupweekend.org.

Proiect organizat in cadrul Bucharest Tech Feast, Startup Weekend este un eveniment de 54 de ore care aduce impreuna tineri pasionati de antreprenoriat care formeaza echipe in jurul ideilor participantilor, dezvolta produse si lanseaza noi companii in doar trei zile. La final, echipele participante isi prezinta conceptul de business in fata unui juriu de specialitate.

Evenimentul debuteaza in seara zilei de vineri, 9 noiembrie, cu o sesiune de pitching in cadrul careia participantii isi prezinta ideile si incearca sa atraga sustinerea publicului. Ulterior echipele se formeaza ad-hoc in jurul celor mai bune idei determinate prin vot. Zilele de sambata si duminica sunt dedicate dezvoltarii unui business case solid si a unui produs minim viabil de catre echipele participante in concurs. Startup Weekend se incheie cu prezentarea proiectelor si a prototipurilor dezvoltate in fata unui juriu de specialitate format din antreprenori si investitori din intreaga lume.

Anul acesta, Startup Weekend vine cu o miza majora pentru participanti: echipa castigatoare se aliniaza la Global StartUp Battle si va intra in lupta pentru invitatiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro, o vizita la San Francisco pentru o intalnire cu oameni influenti din comunitatea antreprenoriala si multe alte premii care vor fi anuntate ulterior.

„Ne bucuram ca Startup Weekend Romania contribuie semnificativ la dezvoltarea comunitatii antreprenoriale la nivel local. In plus, participantii la eveniment au multe lucruri de castigat: fie ca pun bazele unui startup, isi gasesc un cofondator, invata exemple de bune practici, fac networking sau dezvolta noi abilitati, la final ei sunt mai pregatiti sa devina antreprenori si sa faca fata presiunilor pe care le implica acest lucru”, a declarat Anca Foster, Coordonator Operatiuni Startup Weekend in Europa Centrala si de Est.

Startup Weekend Romania se desfasoara cu sprijinul sponsorului principal Vodafone si al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicatii mobile, E-Finance, Romania Libera, Zile si Nopti, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studentie.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, Romania Pozitiva, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro si SmartFinancial.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend este o organizatie non-profit care promoveaza educatia experimentala a antreprenoriatului si se implica in mod activ in cresterea si dezvoltarea comunitatii globale de antreprenori. Aceasta miscare de antreprenori activi ii invata pe participantii la evenimente cum sa puna bazele unui startup si sa lanseze noi afaceri de succes. Este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionati din intreaga lume, cu peste 650 de evenimente organizate pana in prezent in peste 100 de tari.

Avand sediul in Seattle, Washington, Startup Weekend activeaza prin organizatorii si facilitatorii evenimentelor care pot fi gasiti in peste 350 de orase din intreaga lume. De la Mongolia si Africa de Sud la Londra, Brazilia, Iraq si Israel, oameni din intreaga lume participa la workshop-uri in timpul unui week-end, prezinta idei, formeaza echipe si infiinteaza ulterior propriile companii.

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reuneste unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovatie si tehnologie din Europa Centrala si de Est:
How to Web http://howtoweb.co & http://startupspotlight.co
Startup Weekend http://romania.startupweekend.org
Girls in Tech http://gitromania.com

Prima editie Bucharest Tech Feast are loc in perioada 5 – 11 noiembrie si aduce impreuna pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanti si 40 de vorbitori internationali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co

Pentru mai multe informatii despre Bucharest Tech Feast
Irina Nicoleta Scarlat
PR Manager
E-mail: [email protected]
Telefon: +40 720 034 031
Website: http://techfeast.co

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.