Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor

0

11 iunie 2008

BTL Design, Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale si OTIMMC Brasov organizeaza pe 12 iunie la Hotel Aro din Brasov, conferinta "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor". Aceasta conferinta este adresata mediului de afaceri din judetul Brasov si aduce in fata intreprinzatorilor brasoveni solutiile pe care companiile le concep special pentru segmentul intreprinderilor mici si mijlocii.

Acesta este cel mai dinamic sector al economiei romanesti, generand aproape 80% din PIB-ul Romaniei. Dar este si cel mai sensibil si afectat de climatul economic, iata de ce este foarte important ca intreprinzatorii sa fie informati, si informatiile sa fie la zi. 

"Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" este o serie de conferinte marca BTL Design, initiata de aceasta companie in martie 2006. Seria de forumuri abordeaza solutiile dedicate IMM-urilor, atat de catre sectorul bancar, IT, al comunicatiilor, al oricaror servicii pentru IMM-uri. in doua plenare, intreprinzatorii au ocazia sa asculte o multitudine de oportunitati care le sunt direct consacrate. 

Deoarece timpul este o resursa extrem de importanta in viata oricarui sef de companie, si cu atat mai mult in viata unei companii mici sau mijlocii, BTL Design a dorit sa aduca informatia la indemana intreprinzatorilor, la ei in judet, fara a le rapi foarte mult din timp. Astfel, in decursul unei dimineti, antreprenorii brasoveni vor putea afla o multitudine de informatii, care ii vor ajuta in dezvoltarea afacerilor proprii.
 
BTL Design si-a propus, la lansarea programului "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor", in martie 2006, sa parcurga toate judetele romanesti in 4 ani. Pe 12 iunie va fi a doua oara cand acest forum se desfasoara la Brasov, dar acest lucru este datorat rapiditatii cu care se schimba mediul economic. Iar informatia este o materie perisabila, iata de ce este important sa detinem informatii de ultima ora. Numai acestea ne asigura un avantaj competitiv.

Partener principal al conferintei Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor de la Brasov este Rina Romania, iar partenerii sunt OTP Bank, BRD, BCR, FNGCIMM, Eximbank, BTL Promotion, BTL MediaCom, Flash Image Media. 
Partenerii media sunt Adevarul, Smartfinancial, Smartbank, Finantare.ro, Startups.ro, Monitorul de Brasov si Kiss Fm.

Accesul reprezentantilor IMM-urilor la conferinta este gratuit.
  
Din toamna lui 2007, BTL Design are un parteneriat cu Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, si gratie acestui acord, o echipa de specialisti din minister prezinta, in cadrul evenimentului, programe guvernamentale de promovare a exporturilor. 
  
In cuvantul de deschidere, vor participa autoritatile si organizatorii, iar tema acestuia este "Sunt pregatite IMM-urile sa absoarba fonduri europene? Cum  sprijina  guvernul si administratia locala dezvoltarea IMM-urilor?"
  
Plenara unu este destinata solutiilor de finantare bancara, solutiilor de garantare a creditelor si solutiilor de eficientizare a activitatii.

– Eniko Simon, Consilier Marketing la FLGCIMM Sf. Gheorghe SA IFN va prezenta produsele FNGCIMM in sustinerea activitatii IMM-urilor;
– Marius Messel, Director Regional Corporate -BCR, va prezenta solutii de finantare IMM-uri, iar Georgiana Galitzchi, Manager EU Office – BCR, va vorbi de cel mai nou birou al BCR, "EU Office  BCR" Pentru proiecte europene de succes";
– Lucian Oana, Manager Vanzari IMM la OTP Bank, va prezenta "OTP Bank si oferta de finantare dedicata IMM-urilor";
– Ana Keresztes, Director Sucursala Eximbank Brasov, va expune felul in care Eximbank sustine  IMM-urile, exportatorii si mediul de afaceri romanesc;
– Simona Moldovan, Responsabil Animare Piata Pro la BRD Groupe Societe Generale, va prezenta "Solutii complete de finantare a IMM-urilor";
– Sorina Mirzac, Commercial and Certification Coordinator la Rina Romania va explica experienta integrarii in Uniunea Europeana din perspectiva certificarii in activitatile de productie si servicii;
– In incheierea plenarei, Carmen State, Customer support specialist la Brand Sense va vorbi despre "Marca inregistrata-intre avantaj concurential si risc legislativ de contrafacere" .

Plenara doi va trata solutii de finantare din fonduri guvernamentale, finantare din piata de capital, consultanta accesare fonduri europene, promovarea exporturilor. Specialistii din Ministerul IMM-urilor vor fi prezenti in fata intreprinzatorilor brasoveni pentru a le expune programele pe care le au la dispozitie.

Conferinta se va incheia cu o tombola pentru IMM-urile participante, dotata cu premii surpriza oferite de catre sponsori si organizatori.

Ion Radu, manager al BTL Design, declara: "Anul trecut, la Brasov, am avut in sala reprezentanti ai aproximativ 140 de IMM-uri locale. Acest lucru dovedeste interesul pe care il manifesta oamenii de afaceri pentru a se informa si a afla direct de la surse, care sunt produsele ce le sunt destinate. Anul acesta, vom avea probabil, la conferinta, cel putin la fel de multi oameni de afaceri interesati." 
   
Puteţi să gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro.

Urmatoarea editie a conferintei Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor va avea loc in judetul Covasna, pe 13 iunie, la Hotel Park din Sfantu Gheorghe.
      
Despre programul "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor"

"Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor" este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. In 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare. Prima se numeste "Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet.

Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor", si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri.

Plenara a doua trateaza "Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune". Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.
  
Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.
  
Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. in decursul timpului, printre acesti parteneri putem enumera Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.
  
Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre marii organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate "below the line", publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole). Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Contact:
Gabriela Malcinschi
Telefon: 0724/22.90.24
E-mail: [email protected]; [email protected]

Sursa: Plandeafacere.ro, 11 iunie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.