Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor in contextul crizei economice

0

solutii_crizaBTL Design continua si in acest an seriile sale de conferinte „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” si „EUSol, Solutii europene pentru afaceri”. saisprezece editii din Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor vor avea loc in acest an, in diverse orase din tara. De asemenea, 12 conferinte EUSol vor da prilejul audientei prezente la eveniment in 12 orase, sa vada studii de caz practice in domeniul accesarii fondurilor europene, si sa le analizeze impreuna cu consultantii prezenti, care le vor explicita.

Seria de conferinte „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” se adreseza sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din judetele in care se desfasoara conferinta. Evenimentul aduce in fata intreprinzatorilor solutiile pe care companiile le concep special pentru segmentul intreprinderilor mici si mijlocii. Accesul reprezentantilor IMM-urilor locale la conferinta este gratuit.

IMM-urile sunt cel mai dinamic sector al economiei romanesti, generand aproape 80% din PIB-ul Romaniei. Dar este si cel mai sensibil si afectat de climatul economic, iata de ce este foarte important ca intreprinzatorii sa fie informati, si informatiile sa fie la zi.  Anul 2009 este un an delicat din punct de vedere al premiselor economice. De aceea, ca antreprenor, este important sa detii informatii de ultima ora. Numai acestea pot asigura un avantaj competitiv in afaceri.

„Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” este o serie de conferinte initiata de BTL Design in martie 2006. Seria de forumuri abordeaza solutiile dedicate IMM-urilor, atat de catre sectorul bancar, IT, al comunicatiilor, al oricaror servicii pentru IMM-uri. In doua plenare, intreprinzatorii au ocazia sa asculte o multitudine de oportunitati care le sunt direct consacrate.

Deoarece timpul este o resursa extrem de importanta in viata oricarui sef de companie, si cu atat mai mult in viata unei companii mici sau mijlocii, BTL Design a dorit sa aduca informatia la indemana intreprinzatorilor, la ei in judet, fara a le rapi foarte mult din timp. Astfel, in decursul unei dimineti, antreprenorii pot afla o multitudine de informatii, care ii vor ajuta in dezvoltarea afacerilor proprii.

BTL Design si-a propus, la lansarea programului „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, in martie 2006, sa parcurga toate judetele romanesti in 4 ani. Programul “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” se afla  in cel de-al patrulea an de derulare. Pana in acest moment au fost organizate 54 de conferinte, in orase resedinta de judet, urmand ca in 2009 se se organizeze inca 16 editii.

Programul “EUSol – Solutii europene pentru afaceri”  este la al treilea an de desfasurare.

In 2009, BTL Design propune partenerilor sai alte 12 orase in care pot discuta cu reprezentantii companiilor mai mari din acele judete.
Acest program de evenimente isi propune, in contextul cresterii competitiei interne si externe, sa aduca in atentia oamenilor de afaceri oportunitati de business, solutii din mai multe domenii (IT&C, consultanta, promovare si surse de finantare, rambursabila si nerambursabila, certificare etc). In auditoriu participa la aceste evenimente, antreprenori, directori financiari si comerciali, directori de dezvoltare si firme de consultanta.

O noutate in cadrul conferintelor EUSol este prezentarea de studii de caz practice in domeniul fondurilor europene si analiza acestora impreuna cu publicul prezent la conferinta.

Ion Radu, manager al BTL Design, declara: “Criza economica actuala i-a determinat pe reprezentantii IMM-urilor sa fie mai precauti si sa inteleaga ca au nevoie de solutii care sa-i ajute sa reziste: solutii IT de eficientizare a activitatii, solutii de recuperare a creantelor, solutii de finantare bancara si din fonduri nerambursabile, solutii de protejare a afacerii: acestea sunt cateva din temele propuse de noi in aceste seminarii si conferinte. O infrastructura solida a afacerii ajuta la traversarea mai usoara a crizei.”

Ion Radu a continuat: “Fiind pe piata de organizare de evenimente deja de patru ani, avem astazi experienta necesara si bagajul de cunostinte pentru a raspunde nevoilor de comunicare ale oricarei companii partenere. Credem cu forta ca participarea la evenimente este printre cele mai interactive si mai de succes forme de comunicare catre potentialii clienti. Companiile mari, atat banci, cat si companii furnizoare de comunicatii sau IT, sau companii de consultanta, care participa deja de trei ani la evenimentele organizate de noi, ne demonstreaza ca avem dreptate.”

De-a lungul celor patru ani de organizari de conferinte, BTL Design a avut onoarea sa aiba ca parteneri companii foarte mari, printre care putem cita Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG-GC, ETA 2-U, Genesys, Siveco, Eximbank, BCR, BRD, ING Bank, Sodexho PASS, OTP Bank, Credit Europe Bank, Romexterra, Coface, FNGCIMM, Progesa&Parteners, alaturi de organizatii patronale si neguvernamentale.

Partenerii media nationali ai seriilor de evenimente intre 2006 si 2009 au fost prestigiosi: Adevarul, Business Standard, Money Express, Kiss FM, Bilant, startups.ro, Smartfinancial, Smartbank, Finantare.ro. Partenerii media locali au fost in fiecare judet cele mai mari cotidiane si statii de radio locale.

In afara de aceste doua programe de evenimente, BTL Design intentioneaza sa organizeze un program de evenimente pentru administratiile publice locale, si mai multe evenimente in domeniul cooperarii economice cu Ungaria si Serbia, ce vor avea loc la Oradea si Timisoara.

Pentru 2009, BTL Design face promisiunea ca simpozioanele de afaceri pe care le va organiza vor fi la cel mai inalt grad de profesionalism.

Puteti sa gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro. 

Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie: Gabriela Malcinschi, la telefon 0724229024, sau prin e-mail: [email protected]

Despre programul „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”

„Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. in 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape.

Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare. Prima se numeste „Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor”, si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri.

Plenara a doua trateaza „Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune”. Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. In decursul timpului, printre acesti parteneri putem enumera Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.

Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre marii organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate “below the line”, publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole).

Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.