Seminarii de informare si instruire privind accesarea finantarilor europene nerambursabile

0

21 iulie 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest – ADR Vest, organizeaza doua seminarii de informare si instruire privind domeniile de interventie 4.1 si 4.2.

Domeniile de interventie sunt 4.1 – "Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala" si 4.2 – "Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati" ale POR.

Participarea la aceste evenimente este gratuita.

In cadrul acestor seminarii vor fi prezentate aspecte specifice privind elaborarea si evaluarea proiectelor: prezentarea criteriilor de eligibilitate, aplicanti eligibili, sumele alocate, modul de completare a cererii de finantare, etapele de evaluare si selectie ale proiectelor depuse spre finantare.

Evenimentele vor avea loc dupa cum urmeaza:

– 23 iulie 2008 – Deva,in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Hunedoara;
– 24 iulie 2008 – Timisoara, in Sala de Conferinte de la Casa Adam Muller Guttenbrunn (Str. Gh. Lazar, nr. 10-12- Piata 700).

Domeniul major de interventie 4.1 – "Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala" finanteaza crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala/ locala". Alocarea financiara orientativa pentru Regiunea Vest aferenta acestui domeniu de interventie este de 28,37 milioane de euro.

Solicitantii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie pot fi: administratii publice locale, camere de comert si industrie, asociatii care reprezinta mediul de afaceri, precum si societati comerciale sau societati cooperatiste care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, au desfasurat activitate pe o perioada corespunzatoare cel putin unui an fiscal integral si au obtinut profit din exploatare in anul fiscal 2007.
       
Reprezentantii mediului de afaceri care se incadreaza in criteriile enuntate anterior sunt invitati sa participe la aceste evenimente incepand cu ora 12.30.

Domeniul major de interventie 4.2 – "Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati" are ca obiectiv principal reabilitarea siturilor industriale abandonate, interventiile avand ca scop atragerea investitiilor, revigorarea si dezvoltarea economiilor locale si regionale. Alocarea financiara orientativa pentru Regiunea Vest aferenta acestui domeniu de interventie este de 24,34 milioane de euro.

Deoarece prin intermediul domeniului de interventie 4.2 – "Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati" pot obtine finantare nerambursabila doar autoritatile administratiei publice locale, acestea sunt invitate sa participe la acest eveniment incepand cu ora 11.30.

Va rugam sa ne confirmati participarea dumneavoastra la aceste evenimente la tel. 0256-491981, e-mail: [email protected].

Persoana de contact:
Nicoleta Popa
e-mail: [email protected]
Consultant Implementare Program Operational Regional – ADR Vest.

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, 21 iulie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.