Secolul XXI va fi reglementat sau nu va fi deloc

0

reglementareDupa cum am mai amintit intr-un material precedent, actuala criza economica si financiara va rescrie anumite reguli si tendinte din economia globala.
Criza financiara globala a demonstrat nevoia de reglementari mai solide si unitare la nivel global.

„Organismele de reglementare din toata lumea au demarat deja re-analizarea cadrelor de reglementare, stabilind legaturi mai stranse, asa cum reiese din initiativele de cooperare initiate in acest sens”, se arata intr-o analiza realizata de Ernst&Young.

Sub imperiul riscului

Convergenta continua a cadrului de reglementare poarta cu sine promisiunea comparabilitatii si transparentei mai ridicate a informatiilor financiare, sporirea increderii investitorilor si costuri reduse de respectare a obligatiilor declarative pentru companiile globale. Standardele contabile sunt cele mai avansate in procesul de convergenta globala.

„In prezent exista peste 100 de tari care solicita, permit sau isi bazeaza standardele nationale pe Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) si un numar si mai mare de tari care au stabilit deja o data pentru adoptarea acestor standarde”, se arata in studiul „Tendinte majore la nivel global in 2009”, realizat de Ernst&Young.

[Vezi continuarea]

Sursa: BaniiNostri.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.