Se lanseaza primul serviciu de web hosting verde din Romania – Gazduire Verde!

0

gazduire.verdeGazduire Verde este primul serviciu romanesc de gazduire web ce foloseste servere alimentate exclusiv de energie regenerabila!

Proiectul are ca viziune crearea unui mediu online care sa nu polueze, folosind tehnologiile verzi, incepand de la energia folosita de servere, care sa fie exclusiv regenerabila, pana la optimizarea componentelor serverelor, care sa consume pana la 50% mai putin, pastrand insa aceeasi performanta.

Datacenterele sunt unii din principalii consumatori ai industriei IT din ziua de astazi.

Internetul este intr‐o continua crestere, studiile aratand o crestere de cel putin 400% anual, iar costurile energiei pentru a opera serverele si echipamentele de infrastructura fiind de peste 5 miliarde de euro anual. Se estimeaza ca pana in 2020 industria serverelor va ajunge sa fie mai poluanta decat cea a industriei aeriene.

Gazduire Verde cunoaste importanta conservarii resurselor naturale ale mediului, astfel incat generatiile viitoare sa aiba de castigat.

Pe langa faptul ca serverele Gazduire Verde folosesc energie regenerabila, compania doreste sa ajute mediul si mai mult, oferind un procent semnificativ din profit catre actiuni de plantare a copacilor (un copac/client) si catre asociatii ce apara mediul inconjurator.

La momentul actual, serverele ruleaza intr‐un datacenter din Olanda, avand ca sursa de energie regenerabila un mix de energie eoliana si solara, avand insa si o racire inovativa, ce are costuri aproape nule.

Compania spera ca in urmatorii 3 ani sa fie facuta o investitie majora in crearea primului datacenter verde de pe teritoriul Romaniei.

Gazduire Verde vrea sa fie prima companie romaneasca de web hosting care sa se alature revolutiei verzi din intreaga lume.

Securitatea, serviciile si garantiile de uptime sunt aceleasi ca in cazul gazduirii web traditionale. Orice companie, indiferent de marime si resurse consumate ni se poate alatura in crearea un viitor mai bun.

Aveti toate motivele sa fiti verzi!

Data lansarii startup‐ului: 1 Decembrie 2013.
Mai multe informatii pe www.gazduireverde.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.