Scoala Romana de Afaceri

0

27 iulie  2007

Pornind de la traditia Camerelor de pana la anul 1949, Sistemul Cameral din Romania a fondat, in anul 1992, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie (SRAF), structura cu profil educational, constituita pentru asigurarea serviciilor de formare profesionala solicitate de comunitatea de afaceri din Romania.

Reteaua nationala a scolii numara astazi 35 de Filiale teritoriale, raspandite in toate regiunile tarii.
Punand in prim plan lansarea programelor de formare profesionala cerute de pietele locale ale muncii, Filialele Scolii Romane de Afaceri ale Camerelor de Comert si Industrie ofera atat programe de formare profesionala continua pentru adulti, cat si invatamant de tip postliceal, universitar si postuniversitar, ultimele organizate in parteneriat cu unitati acreditate.

In perioada 2006-2007, SRAF a organizat 52 de programe (80% finalizate cu certificate cu recunoastere nationala), pentru un numar de 7575 persoane (fizice sau ca reprezentanti de firme), destinate nivelelor 1-4 de calificare si dezvoltarii de competente trans-sectoriale sau de afaceri. De asemenea, in cadrul masurilor active pentru combaterea somajului si in parteneriat cu Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca au fost pregatite 822 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Programele vizand formarea profesionala initiala (postliceala, universitara si post-universitara), organizate in parteneriat cu unitatile acreditate, de stat sau private, au cuprins in scolarizare 1479 de adulti.
In virtutea obiectivelor propuse pentru dezvoltarea resurselor umane, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie implementeaza in acest an 3 proiecte finantate din fonduri PHARE, pentru dezvoltarea de competente profesionale, iar in perioada urmatoare va trece la aplicarea unui Plan National de Actiuni pentru accesarea de fonduri structurale.

Sursa: Plande Afacere.ro, 27 iulie 2007
 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.