Sapte schimbari strategice pentru stimularea competitivitatii prin noile finantari direct de la Bruxelles

0
european_maritime_daySub presiunea concurentei economice tot mai acerbe a statelor BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) aflate in plina expansiune, Uniunea Europeana se vede obligata sa-si revizuiasca multe din orientarile si obiceiurile anterioare.

Unul dintre zonele vitale ale schimbarii se refera tocmai la finantarea schimbarii in vederea atingerii unei dezvoltari durabile, conform Strategiei Europa 2020. Astfel, inovarea pe toate planurile – social, eco-tehnologic, managerial si, evident, cultural – devine cuvantul de ordine pe care se cuvine ca sa il intelegem corect de la bun inceput.

Aspirantii la finantare se vor confrunta in curand cu 7 modificari strategice majore pe care le are deja in vedere Comisia Europeana:

1. Prioritatile de investitii si calendarul acestor prioritati trebuie sa fie expresia unei directionari de jos in sus, ca o consacrare deplina a principiului subsidiaritatii.

2. Proiectele importante care implica inovare nu vor mai putea fi accesate decat prin largi consortii parteneriale, utilizand in mod curent parteneriate multi-nationale complexe, inclusiv din start parteneriate public-private, cu participarea si resurselor pentru cercetare din alte zone.

3. Toate proiectele vor trebui sa implice componente de inovare cuantificabile, inclusiv procedurile de licitatii vor trebui sa le ia in calcul la evaluare.

4. Finantarea inovarii sociale va avea o viziune pro-activa complet schimbata, plecand de la modele complet noi, non-asistentiale, tinand de provocari mult mai mari si implicand in mod diferit creditarea bancara publica – de tipul celei oferite de BEI.

5. Stilul de organizare/gestionare a afacerilor se va orienta masiv spre inovare profunda ca factor privilegiat, indeosebi prin parghiile KNOWLEDGE MANAGEMENT-ului.

6. Un accent aparte si un lobby considerabil se exercita pe imbunatatirea regulamentelor UE privind sistemul alocarilor financiare pentru perioada care incepe din 2014 in asa fel incat sa fie prevazute sectiuni speciale pentru implementarea celor doua strategii: Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre.

7. Pe toate componentele, dupa criza aparuta in Parlamentul European, se pregatesc masuri care sa conduca la o crestere palpabila a gradului de transparenta a deciziilor asupra finantarilor/alocarilor, ceea ce va conduce si la noi reglementarii ale activitatii de lobby institutional la nivel european.

Toate aceste schimbari vor fi explicate si dezbatute in sistem person to person, business to business cu ocazia primului HIGH LEVEL STAKEHOLDERS LOBBY EVENT relativ la inovarea sociala si economica in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii, ce va avea loc la Palatul Parlamentului (Salonul Brancovenesc, 19-20 mai 2011).

Agenda Salonului Regional cuprinde: 3 worshop-uri, cu prezentari ale unor studii de caz-bune practici internationale, o Sesiune demonstrativa in KNOWLEDGE MANAGEMENT sustinuta de renumitul consultant si speaker international Dr. Jean Yves PRAX, decernarea Trofeului Inovarii la competitia internationala de proiecte in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, bursa de contacte pentru accesarea finantarilor si altele.

Pentru informatii suplimentare, avantajele participarii, pachetele de beneficii, lista invitatilor si lectorilor si ultimele locuri disponibile, cei interesati pot consulta site-ul www.HouseofEurope.ro sau pot contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la telefon/fax: 021.2304997.

Partenerii Media ai evenimentului sunt: Televiziunea Romana (TVR), Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm, Agentia de Presa RADOR, Adevarul, Foreign Policy, Forbes, Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CentruldePresa.ro, DoingBusiness.ro, Calea EUROPEANA, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Comunicatii Mobile, Euroconsultanta, NewsChannel.ro, GhiseulBancar.ro, ClubAfaceri.ro, ComunicateMedia.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, PRwave.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.