S-a lansat salonul de constructii – Fabricat in Iasi”

0
logoAstazi, la sediul SC Gemini Grup SRL a avut loc lansarea oficiala a Salonului de Constructii – Fabricat in Iasi, proiect realizat impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC), initiatorul programului „Fabricat in Iasi„.

Evenimentul a reunit in premiera zeci de reprezentanti ai sectorului constructiilor din judetul Iasi, de la mari jucatori din domeniul productiei de materiale de constructie, la arhitecti, proiectanti sau companii de constructii.

Proiectul isi propune sa coalizeze reprezentantii mediului de afaceri din domeniul constructiilor, in scopul promovarii serviciilor si marfurilor fabricate in Iasi. In plus, Salonul este o ocazie pentru ca jucatorii din acest sector sa se alieze in actiuni comune. Atat timp cat societatile iesene nu sunt unite, nu vor avea o pozitie putenica nici in fata autroritatilor publice„, a declarat managerul proiectului „Fabricat in Iasi”, Dl Gabriel Lazar.

Salonul se va desfasura pe o perioada de 6 luni, incepand cu luna martie 2011. In cadrul unui spatiu special amenajat, de 1.500 de metri, producatorii de materiale de constructii din judetul Iasi isi vor expune produsele si isi vor face cunoscuta oferta comerciala.

Saptamanal, partenerii vor primi newsletter-uri, vor fi organizate evenimente de promovare a produselor si serviciilor firmelor participante la salon si vor fi facute prezentari pe site-ul oficial al proiectului „Fabricat in Iasi” (www.fabricatiniasi.ro).

Reprezentantii companiei SC Gemini Grup SRL, gazda Salonului de Constructii – Fabricat in Iasi, au promovat nevoia ca brandurile iesene sa se sprijine reciproc in proiecte comune. Compania producatoare de produse metalice activeaza de 18 ani pe piata ieseana.

Unitatea de productie, situata pe strada Trei Fantani, este rezultatul urma unei investitii de 3,5 milioane de euro. Impedimente de ordin tehnic si economic fac ca in prezent fabrica sa lucreze la jumatate din capacitate, cu o productie totala de 2.000 de tone pe luna.

Asigurarea conditiilor pentru ca unitatea ieseana sa functioneze la intreaga capacitate ar asigura 70 de locuri de munca, fata de 28 cat ofera in prezent.

Evenimentul a reprezentat un prilej ca marii jucatori din sectorul constructiilor sa vorbeasca si despre dificultatile cu care se confrunta in contextul crizei, dar si din cauza politicilor publice care descurajeaza productia locala, prin lipsa accesului la lucrarile publice.

Cele mai importante fonduri sunt cheltuite de catre autoritatile publice, dar aceste fonduri pleaca spre alte zone. Cred ca lucrarile din Iasi ar trebuie facute de ieseni. Daca nu avem o firma care sa preia o lucrare completa, ar trebui sa se asocieze mai multe companii, dar nu sa vina altii sa o execute„, a precizat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Iasi (AOAI) 2003, Dl. Gheorghe Plesu.

Reprezentantii firmelor participante au convenit asupra nevoii de a se sprijini reciproc si de a permanentiza astfel de intalniri intre reprezentantii firmelor iesene. Intalnirile vor avea loc periodic, la sediul unei companii din Iasi, ocazie cu care gazda va face si o prezentare a produselor si serviciilor proprii.

„Salonul de Constructii – Fabricat in Iasi”
– Perioada de desfasurare: martie – septembrie 2011
– Locatia: SC Gemini Grup (strada Trei Fantani, Iasi)
– Suprafata totala desfasurata: 1.500 mp
– Program de vizitare intre 08.00 – 16.30

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.