Romanii, informati despre cum isi pot deschide o afacere in Germania

0

20 decembrie 2006

Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS) a anuntat ca oricine isi poate deschide o afacere in Germania, indiferent de nationalitate sau de locul de resedinta, cu conditia ca afacerea sa fie inregistrata la Oficiul de autorizare comerciala.

Potrivit DMS, in Germania antreprenorii se impart in oameni de afaceri sau independenti, fiind proceduri diferite pentru infiintarea unei societati comerciale pentru cele doua categorii. Afacerea poate fi inregistrata la Oficiul de autorizare comerciala, platindu-se un impozit comercial pentru aceasta. In functie de cifra de afaceri, sunt persoane cu activitati reduse, a caror cifra de afaceri anuala nu depaseste 250.000 de euro si cu activitati comerciale, care trebuie inregistrate la Oficiul local de autorizare comerciala.

De asemenea, cu exceptia oamenilor de afaceri cu activitati reduse, toate companiile trebuie sa se inscrie in Registrul comercial. Infiintarea unei companii in domeniul mestesugurilor presupune recunoasterea din partea Camerei mestesugurilor si inscrierea in Registrul mestesugarilor.
Mestesugarii din statele UE pot desfasura activitati pe activitati independente, chiar daca nu au calificarea profesionala relevanta, cu conditia sa demonstreze ca au lucrat pe cont propriu cativa ani. In ceea ce priveste exercitarea de catre o persoana a unei profesii liberale, nu se aplica impozit comercial, iar aceasta trebuie sa fie inregistrata doar la autoritatile financiare si, in functie de profesie, la asociatia profesionala competenta.

Sursa: Gandul, 20 decembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.