Romania in TOP 10 Antreprenoriat: Global Entrepreneurship Week 2009

0
global_entrepreneurship16 noiembrie 2009, 11:00: Romania s-a alaturat pentru a doua oara celor peste 80 de tari din Global Entrepreneurship Week, cea mai mare campanie care motiveaza tinerii sa devina antreprenori folosindu-si capacitatea de inovatie si creativitate.

La 24 de ore dupa lansarea GEW, Romania este deja in Top 10 ca numar de evenimente.

Saptamana Gloala a Antreprenoriatului a inceput pe 16 noiembrie 2009, la Orange Concept Store, in cadrul unui eveniment la care au participat organizatii, antreprenori, presa, si tineri dornici sa afle ce presupune lansarea propriei afaceri si responsabilitatile fata de angajati si comunitatea in care isi dezvolta afacerea. Invitatii s-au bucurat si de prezenta domnului Justin Berg, Deputy Economic Section Chief la Ambasada SUA la Bucuresti.

„Vrem sa punem la dispozitia tinerilor cat mai multe resurse si experiente care sa le ii inspire catre antreprenoriat. Lucrand mult cu ei, avem incredere in potentialul lor si ne dorim ca Global Entrepreneurship Week sa incurajeze sa-si puna ideile in practica”, a declarat Lucian Gramescu in calitate de coordonator al GEW din partea Junior Achievement Romania, cu ocazia lansarii START! Business. Lansarea programului, un campionat national de antreprenoriat pentru echipe de studenti care vor concura pana la sfarsitul anului pentru un seed grant oferit de BCR si pentru calificarea la finala europeana a competitiei, reprezinta unul dintre evenimentele principale ale Global Entrepreneurship Week.

Activitati Junior Achievement dedicate antreprenoriatului – simulari educationale la clasa, competitii locale, nationale si internationale, workshop-uri, intalniri cu antreprenori – vor avea loc pe durata intregii saptamani in toata Romania, implicand peste 13 000 de tineri in mod direct.

GEA Strategy and Consulting organizeaza alt eveniment principal al GEW, si anume conferinta „Administratia publica, intreprinzatorii privati si societatea civila: un parteneriat pentru promovarea antreprenoriatului in Romania, editia a 2-a” in 19 noiembrie, la Hotelul Marriott din Bucuresti. Evenimentul va reuni, ca si in prima editie, reprezentanti ai Guvernului, ai administratiei publice locale si membri ai comunitatii de afaceri si sociale si doreste sa prezinte in mod concret cai de sprijinire a initiativelor antreprenoriale din mai multe domenii.

„Contributia noastra consta in ceea ce ne este specific ca expertiza: sa stimulam parteneriatul intre sectorul guvernamental, mediul privat si societatea civila in beneficiul antreprenoriatului.” spune Dragos Pislaru, Director General. „Ne implicam in Saptamana Globala a Antreprenoriatului pentru ca asa vedem noi starea de normalitate. Investind in educatia viitoarei generatii de oameni de afaceri, investim in propria noastra piata, in cei carora le vom oferi consultanta. Promovam ideea deja consacrata si dovedita de cei mai mari economisti ca este mai profitabil sa daruiesti decat sa nu o faci.”

Co-organizatorul evenimentului, Fundatia Gentica, invita la o serie de intalniri cu antreprenori din cele mai diverse arii: servicii, consultanta, social, cultural, lifestyle, cercetare, educatie. „Prin domeniile pe care le abordam, vrem sa demontam cateva clisee: in primul rand, acela ca numai absolventii de studii economice au sanse de succes in afaceri, iar in al doilea rand, ca anumite arii, precum sectorul social, cultural sau al educatiei ar fi „neprofitabile” ca business. Vom prezenta cateva proiecte antreprenoriale reusite in aceste domenii, realizate de oameni inspirati, care au crezut in visul lor si l-au transformat in realitate, acumuland pe parcurs notiunile de specialitate. Credem ca tinerii merita sa cunoasca paleta larga de optiuni pe care o ofera antreprenoriatul”, a precizat Ada Lungu, reprezentant al Fundatiei.

Persoanele de orice varsta care doresc sa participe la GEW pot gasi agenda activitatilor la www.gew.ro, unde pot deveni si parte din comunitatea GEW, prin crearea unui cont.

Pentru mai multe informatii, consultati lista evenimentelor sau contactati-ne la:
Gazdele nationale GEW
Junior Achievement Romania: [email protected]
GEA Strategy&Consulting SA: [email protected]

Co-organizator
Fundatia Gentica: [email protected]

Nistor Cristina
Asociatia Junior Achievement Romania
E-mail: [email protected]
Web-site: www.jaromania.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.