Romania gazduieste Conferinta Europeana de Microcreditare, editia 2012

0

Cea de-a 9-a editie a Conferintei Europene de Microcreditare va avea loc la Bucuresti, in perioada 8-9 noiembrie 2012.

Sustinuta de Comisia Europeana, European Investment Fund, AIPPIMM, Fundatia Post-Privatizare, Fondul Roman de Contragarantare si alte organizatii de microfinantare din Europa, conferinta va avea loc la Bucuresti in perioada 8-9 noiembrie 2012, la Crowne Plaza Hotel si va avea ca tema „Construirea unui sistem durabil de microfinantare in Europa„.

Incercand sa duca mai departe succesul ultimei editii care i-a avut ca invitati speciali pe Comisarul European, László Andor, si pe Printesa Maxima a Olandei, European Microfinance Network (EMN), o entitate ce reuneste un numar de 95 de organizatii din sectorul de microfinantare, a anuntat oficial perioada conferintei de anul acesta, a carei tema este dedicata sustenabilitatii sectorului de microfinantare. Intr-o Europa schimbata de noile provocari si greutati  generate de criza economica, EMN considera ca prin obtinerea unui climat ecomonic favorabil dezvoltarii initiativelor de business, microfinantarea va juca un rol important in modernizarea sectorului de protectie sociala si sprijinirea dinamicii economiei, in special a IMM-urilor si ocuparea fortei de munca.

Vor fi doua zile de conferinte, workshopuri si sesiuni de mese rotunde cu peste 350 de participanti cu accent pe teme precum: microfinantarea in Europa de Est si lansarea programului Jasmine Help Desk.

Conferinta va oferi o platforma unica de dezbateri si de discutii deschise pe tema  succesului miscarii Eastern Credit Union si in special importanta microfinantarii in Romania, precum si importanta acesteia in sprijinirea clientilor din zona rurala si din grupurile vulnerabile, in vederea dezvoltarii durabile si sustenabile in zona rurala.

In plus, ceremonia de premiere European Microfinance Award va fi organizata in timpul conferintei. Ideea care fundamenteaza oferirea acestor premii este aceea de a promova dezvoltarea de noi practici in domeniul microfinantarii.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina dedicata conferintei folosind link-ul: http://www.european-microfinance.org/conference/conference-bucharest-2012_en.php.

Partenerii nationali ai evenimentului sunt: UNCARSR, Patria Credit, Romanian-American Foundation si Opportunity Microcredit Romania.

Despre EMN
European Microfinance Network (EMN) este vocea principala a furnizorilor de microfinantare din Europa. Numarand 95 de organizatii membre din toate statele Uniunii Europene, EMN promoveaza activ microfinantarea ca instrument in lupta impotriva excluziunii sociale si financiare. Angajamentul conferintelor EMN, nivelul inalt al vizitelor ce implica schimb de experienta, traininguri si cercetari, toate acestea aduc impreuna practicieni pentru a impartasi viziuni, experiente si lectii invatate de-a lungul activitatii lor in microfinantare. Mai mult, EMN promoveaza cadre de reglementare imbunatatite pentru micro antreprenoriat si ocuparea fortei de munca prin lobby proactiv la nivel european.

Informatii suplimentare se pot obtine de la:

Fundatia Post-Privatizare
Tel: 031.1000.719
Fax: 031.1000.720
Web-site: www.european-microfinance.org

Madalina Marin – Specialist Relatii Publice
Tel: 0748. 138. 371
Email: [email protected]

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.