Romania castiga campionatul de etica in afaceri

0
deloitteRebeca Corodeanu si Laura Mangu, eleve ale Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Barlad, au castigat locul I si locul III la competitia internationala de eseuri Junior Achievement Business Ethics si premii in valoare de 3300$ si 1300$ oferite de partenerii programului, Deloitte si John Templeton Foundation.

Competitia, care se adreseaza participantilor din intreaga lume la programul Etica in afaceri al Junior Achievement, a provocat elevii sa rezolve o problema dificila: cum convingi o comunitate de naufragiati pe o insula ca un comportament responsabil este sansa lor? 120 de elevi din Romania au raspuns provocarii, iar 10 dintre acestia s-au calificat in finala internationala.

Rebeca si Laura, castigatoarele premiilor I si III, sunt eleve in clasa a X-a si au participat la program si competitie sub coordonarea doamnei profesoare Aurica Darie. Eseurile lor „A safe place in an unsafe world” („Un loc sigur intr-o lume nesigura”) si „Ethical survival” („Supravietuire etica”) au fost apreciate de juriul international pentru felul in care au incurajat adoptarea unui comportament etic si a unor decizii responsabile.

„Intr-o lume in care valorile etice sunt rasturnate, o competitie in etica este una dintre cele mai mari provocari ale generatiei noastre pentru modelarea gandirii spre a cladi o lume mai buna. Intreg programul a fost bine gandit si frumos structurat, fiind cel mai bun ghid atat in conceperea lucrarii, cat si a unui mod de viata etic. Ma simt onorata sa particip si apreciez foarte mult initiativa acestui proiect”, a declarat castigatoarea locului I, Rebeca Corodeanu.

Programul Etica in afaceri, implementat de Junior Achievement Romania demonstreaza elevilor prin studii de caz si activitati interactive de ce este etica importanta si cum functioneaza o afacere etica si profitabila in acelasi timp. Cea de-a saptea editie a reunit 65 de profesori si 2400 de elevi din intreaga tara. Materialele necesare programului sunt oferite in mod gratuit, iar profesorii interesati pot afla mai multe informatii la www.jaromania.org.

Contact:
Nistor Cristina
Asociatia Junior Achievement Romania
Telefon: 312.31.94
E-mail: [email protected]
Web-site: www.jaromania.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.