Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor

0

probleme_deciziiPentru a rezolva probleme in aparenta imposibile si a lua decizii corecte in mod constant, nu puteti intotdeauna sa „ghiciti” probabilitatea si sa sperati la mai bine. Ati observat vreodata observati ca acceptarea unor concluzii pripite tinde sa duca la greseli costisitoare? Ca panica creste sub presiune? Sau, ca planurile cele mai bine organizate sunt usor infrante de elementele neasteptate? Sentimentele, instinctul si intuitia pura pot fi de inspiratie, dar pot si sa duca la probleme neprevazute si decizii eronate.­

Modulul Kepner-Tregoe de Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor (PSDM) este un proces pas-cu-pas care ajuta la rezolvarea eficace a problemelor. Folosit in organizatii din toata lumea, PSDM ajuta oamenii sa organizeze si sa analizeze eficient volume imense de informatie si sa ia masuri corespunzatoare. Folosirea PSDM in echipa ne ajuta sa profitam de cunostintele diferitelor persoane, sa ajungem la consens, sa convenim un angajament si sa rezolvam probleme. Toata lumea este pe aceeasi lungime de unda, folosind o abordare comuna si acelasi limbaj. Si toata lumea tinde spre acelasi scop, indiferent de pregatire sau expertiza.

Procesul nostru furnizeaza un cadru pentru rezolvarea unei probleme si luarea unei decizii care poate sa fie integrat in proceduri standard de exploatare. Acesta este utilizat impreuna cu alte instrumente de imbunatatire operationala ca de exemplu Six Sigma, Lean Manufacturing si altele. In multe organizatii acesta este pur si simplu calea prin care sunt rezolvate problemele si sunt luate deciziile.

PSDM contine patru procese distincte:

1. Aprecierea situatiei este folosita la separarea, clarificarea si prioritizarea preocuparilor. Cand creste confuzia, cand abordarea corecta este neclara, sau prioritatile coplesesc planurile, Aprecierea situatiei este instrumentul potrivit.

2. Analiza problemelor este folosita pentru descoperirea cauzei unei abateri pozitive sau negative. Cand oamenii, mecanismul, sistemele sau procesele nu se comporta conform asteptarilor, Analiza problemelor pune accentul pe informatia semnificativa si conduce la cauza initiala.

3. Analiza deciziei se utilizeaza pentru a alege. Cand nu este clar pe ce drum trebuie sa apucam, cand exista prea multe alegeri, sau riscul de a face alegerea eronata este mare, Analiza deciziei clarifica scopul si pune in balanta riscurile si beneficiile pentru a ajunge o alegere solida si fundamentata.

4. Analiza problemelor/oportunitatilor potentiale este folosita ca sa protejeze si sa propulseze actiunile sau planurile. Cand un proiect pur si simplu trebuie sa mearga bine, riscul este mare sau nenumarate lucruri ar putea sa nu mearga bine, Analiza problemelor potentiale reveleaza factorii determinanti si identifica posibilitatile de reducere a riscurilor. Cand se ia o masura, apar oportunitati noi care sa sporeasca beneficiile acelei masuri.

Taxa de participare: 3.000 RON/participant + TVA

Formularul de inscriere poate fi descarcat aici.   

Termen limita inscrieri: 28 Ian. 2009

Pentru inscrieri.

Contact
Kepner-Tregoe Romania
Persoana de contact: Anca Purdel
Email: [email protected]
Tel: 0730013447
Web: http://www.kepner-tregoe.ro

Sursa: Formare.info

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.