Recesiunea genereaza neincredere printre „executivi”

0

executivUn sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers arata ca increderea directorilor executivi in mediul de afaceri a scazut la cotele anului 2003. Principala cauza este recesiunea economica, iar persoanele cu functii considera ca mediul de afaceri isi va reveni in circa trei ani. La nivel global, doar 21% dintre directori s-au aratat increzatori in cresterea veniturilor in urmatorul an, fata de 50% anul trecut. Peste 25% dintre ei sunt pesimisti in legatura cu perspectivele anului urmator.

La nivel international, directorii apreciaza ca revenirea increderii in mediul de afaceri va reveni lent, criza marcandu-i puternic pe cei mai multi dintre ei. Doar 34% dintre ei au afirmat ca sunt foarte increzatori ca vor inregistra o crestere a afacerii in urmatorii trei ani, fata de 42% in sondajul de anul trecut, cand directorii abia incepeau sa-si dea seama de impactul real al crizei financiare.

Conform sondajului, pesimismul predomina in toate regiunile geografice, sectoarele de activitate si toate nivelele de dezvoltare economica.

Doar 15% dintre directorii executivi din America de Nord si 15% din cei din Europa de Vest sunt increzatori in perspectivele de dezvoltare pentru urmatoarele 12 luni, fata de 21% dintre cei din economiile emergente din Europa Centrala si de Est, 31% din regiunea Asia Pacific si 21% din America Latina.

[Vezi continuarea]

Sursa: BaniiNostri.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.