Proiectul NETIMM – „Intalnirea de interconectare a retelelor de constructii din regiunea Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest si Nord-Est”

0
netimmIn data de 10 martie 2011, la Hotel Capital Plaza a avut loc intalnirea de interconectare a retelelor de constructii din regiunile Bucuresti – Ilfov, Nord – Vest si Nord – Est.

Intalnirea s-a desfasurat in cadrul proiectului NETIMM – „Crearea de retele de IMM-uri – modalitate inovativa de crestere a competitivitatii si adaptabilitatii IMM-urilor din Romania„, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

La eveniment au participat 30 de membri ai retelelor de constructii din cele trei regiuni, impreuna cu coordonatorii si facilitatorul retelelor.

Principalele obiective ale intalnirii au fost interconectarea retelelor de constructii, posibilitatea cunoasterii intre membrii, schimburi active de experienta si de idei competente. Fiecare coordonator de retea a prezentat pe rand reteaua, motivul pentru care a fost creata, scopul acesteia si nu in ultimul rand experienta obtinuta de fiecare prin activitatile derulate in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2011.

Pe langa discutiile cu privire la retelele de firme in general, rolul retelelor, evolutia, importanta si perspectivele acestora, membri retelelor prezenti la intalnire au punctat cateva concluzii importante cu privire la felul in care au perceput acestia apartenenta la retea si activitatile desfasurate in cadrul intalnirilor.

In acest sens membrii au apreciat clarificarile si acumularea de noi cunostinte datorate temelor variate si complexe abordate in cadrul fiecarei intalniri; schimbul de idei competente si de bune practici; crearea de noi oportunitati de afaceri; oportunitatile in extinderea orizontului de activitate al firmelor membre prin crearea de noi relatii de cooperare cu firme cu domeniu de activitate complementar in scopul imbunatatirii activitatilor curente; colaborari pe diferite teme comune de interes; schimbarea mentalitatilor invechite, etc.

Workshop-ul care s-a desfasurat in a doua parte a intalnirii a ajutat la fenomenul de cunoastere intre membrii si la largirea cunostintelor cu alte companii.

Interconectarea retelelor de constructii a reprezentat un moment de bilant si de stabilire a perspectivelor pentru fiecare retea in parte, o oportunitate pentru consolidarea pozitiei fiecarei firme pe piata dupa criza actuala.

Participantii la intalnire au apreciat seriozitatea cu care s-a realizat proiectul si au recomandat continuarea proiectului ca fiind deosebit de benefica avand in vedere infuzia de know how, schimburile de informatii si oportunitatile de colaborare create.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.