Proiect de antreprenoriat destinat managerilor si angajatilor din IMM-uri, finantat din fonduri structurale

0

conferinta1Ascendis demareaza proiectul „Antreprenoriat strategic si crestere in intreprinderile mici si mijlocii” cofinantat prin Fondul Social European – FSE si selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 -POS DRU.

Acest proiect este implementat de catre departamentul de Responsabilitate Sociala Corporatista al Ascendis, urmareste atingerea unor obiective sociale si ofera beneficiarilor acces la un program de dezvoltare a abilitatilor la care acestia nu ar avea altfel acces. Proiectul va fi realizat in parteneriat cu Alianta Confederatiilor Patronale din Romania.

„Mediul economic din Romania a devenit din ce in ce mai complex pentru IMM-uri. Pentru a se adapta, acestea trebuie sa-si dezvolte un management antreprenorial, sa-si creeze capacitatea pentru afaceri inovative care sa raspunda provocarilor”, a declarat Andrei Gosu, general manager Ascendis Consulting.

Proiectul a fost inaintat spre finantare catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane in luna martie, iar contractul de finantare a fost semnat in luna septembrie a acestui an.

Beneficiarii acestui proiect sunt 1600 de manageri si angajati din 160 de IMM-uri.

Valoarea totala a proiectului este de 7.495.186 lei, din care 95% este finantare nerambursabila, iar 5% este contributia firmei la acest proiect. Din valoarea finantarii nerambursabile, 94% vor veni din Fondul Social European. Principiul de alocare a banilor catre Ascendis Consulting este cel al rambursarii cheltuielilor anterior facute.

Proiectul se va implementa pana in luna octombrie a anului 2010 si urmareste dezvoltarea abilitatilor de management si antreprenoriale ale unor manageri si angajati din cadrul IMM-urilor.

Seminariile vor avea loc in 7 centre regionale active sau care urmeaza sa fie deschise de Ascendis in Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Brasov, Craiova si Bucuresti, iar inscrierile in proiect se vor putea realiza la inceputul anului viitor.

Proiectul vizeaza intreprinzatori, manageri, angajati care au nevoie sa isi dezvolte competentele antreprenoriale si de management si care desfasoara activitati in special in domenii precum: productie industriala, TIC, servicii cu valoare adaugata mare, turism, care vor sa initieze startup-uri, sa introduca noi tehnologii sau sa intre in noi piete de desfacere.

In cadrul proiectului, participantii vor putea alege intre seminarii privind managementul resurselor umane, managementul relatiilor cu clientii, managementul culturii organizationale, managementul obiectivelor si al performantei.

Axa de finantare in care proiectul a fost selectat este Axa 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul Major de Interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale” din cadrul POSDRU. Peste 20 de tipuri de actiuni au primit si pot primi in continuare sprijin financiar nerambursabil in cadrul acestei linii de finantare.

Contact:
Website: www.ascendis.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Finantare.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.