Program de formare de practicieni si formatori, Bucuresti, incepand cu Oct. 2008

0

12 august 2008

Metoda ESPERE este o pedagogie a comunicarii elaborata de psihosociologul francez Jacques Salome. Ea este utilizata de peste 30 de ani ca un instrument practic de comunicare si relationare interpersonala.

"Sa te specializezi in comunicare relationala prin metoda ESPERE inseamna sa devii un promotor al schimbarii pentru cei de langa tine, dupa ce ai fost promotor al schimbarii pentru tine insuti, in propria-ti viata si sa te formezi in Relatii Umane, pe o perioada indelungata, printr-un program coerent si riguros, pentru a deveni un "desteptator", un trecator ACTIV prin viata si, intr-un anume fel, un facilitator al vietii!" – Jacques Salome.

Obiectivul metodei ESPERE este acela de a sprijini “dezvoltarea unui alt mod de a relationa cu oamenii, cu viata, in armonie cu aspiratiile noastre cele mai profunde: bunastarea, pacea, avantul, convietuirea si dragostea” – Jacques Salome.

Metoda de comunicare ESPERE este prezenta in Romania prin efortul comun al Centrului ADRES (Franta), Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER (Romania), cu sprijinul deosebit al d-lui Jacques Salome, creatorul metodei ESPERE.

Fundamentul metodei
Metoda se bazeaza pe:

– o noua modalitate de a privi procesul de comunicare;
– conceptele structurante – conceptele care ajuta la structurarea comunicarii si a relatiilor interpersonale;
– regulile de "igiena relationala";
– instrumentele sale specifice.

Punerea in practica a metodei ESPERE permite:

– reperarea si abandonarea deficitului de comunicare din jurul nostru, sursa permanenta de neintelegeri, conflicte, suferinte si violenta;
– intretinerea unor relatii deschise, vii, atat cu anturajul profesional, cat si cu persoanele apropiate.

Cine poate participa la programul de formare?
Programul se adreseaza tuturor persoanelor care sunt interesate sa cunoasca o noua forma de comunicare si relationare interpersonala, ce va conduce la dezvoltarea personala a fiecarui individ, indiferent de profesie si mediu.

Cei pentru care relatiile umane reprezinta centrul activitatii lor profesionale, (specialisti din domeniul resurselor umane, psihologi, consilieri in relatii umane, moderatori de grupuri, specialisti in evaluarea, pregatirea si dezvoltarea resurselor umane, specialisti in selectia si recrutarea de personal, traineri, directori, team leaderi, persoane active in domeniul comunicarii, relatiilor publice, relatiilor cu clientii, marketing, vanzari etc.), vor descoperi ca metoda ESPERE este instrumentul cel mai potrivit pe care il pot folosi in activitatea lor, deoarece le ofera o noua perspectiva si noi modalitati de a relationa cu superiorii, colegii, cu toate persoanele din jurul lor.

Rezultatele programului
Participand la programul de formare veti putea:

– sa aplicati metoda ESPERE in activitatea dumneavoastra de zi cu zi;
– sa fiti formator: sa organizati training-uri (de comunicare, dezvoltare personala, tematice etc.) folosind metoda ESPERE;
– sa dezvoltati o strategie coerenta de comunicare si relationare intre membrii companiei dumneavoastra sau intre acestia si clienti;
– sa va dezvoltati capacitatile personale de comunicare si relationare interpersonala.

Cum se desfasoara programul de formare:
Pentru atingerea performantelor propuse participantilor, programul de formare este conceput ca o succesiune de etape care asigura asimilarea metodei, atat in plan personal cat si inter-personal:

A. FORMAREA DE BAZA
Durata: octombrie 2008 – octombrie 2010

B. FORMARE COMPLEMENTARA
Durata: 1 an (Februarie 2011- octombrie 2011)

CERTIFICAREA INTERNATIONALA

Numarul de participanti este LIMITAT (40 persoane) – inscrierea va fi validata in ordinea CRONOLOGICA a primirii formularelor de inscriere si a copiilor instrumentelor de plata. Pentru a va inscrie completati acest formular.

Investitia dumneavoastra pentru fiecare ciclu de 6 zile este de 470 euro. Pentru fiecare atelier tematic de 2 zile, taxa de participare este de 160 euro. Eventualele reduceri (pentru studenti, pentru plata pana la o anumita data a taxelor etc.) vor fi anuntate inainte de fiecare seminar.

Pentru a facilita inscrierea si derularea acestui program, propunem o modalitate alternativa de plata prin rate lunare incepand cu data inscrierii. Conditia pentru aceasta noua modalitate de plata presupune ca dumneavoastra sa platiti lunar o suma cuprinsa intre 60 si 100 Euro, astfel incat, inainte de inceperea fiecarei sesiuni sa puteti acoperi suma totala datorata pentru aceea sesiune.

Contact
Pentru alte informatii si inscriere va rugam sa ne contactati la:
Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER
Persoana de contact: Claudia Jimeno Beltran
Telefon/Fax: 021 327 54 45; 031/401 78 86
Telefon mobil: 0724 239 902
E-mail: [email protected]
web: www.amaneser.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Plandeafacere.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 12 august

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.