Portretul antreprenorului autohton

0

10 august  2007

Cei mai multi dintre detinatorii de firme mici si mijlocii sunt barbati, desi femeile par a fi mai active si a se pregati mai temeinic inainte de inceperea unei afaceri, in ce priveste dezvoltarea unui plan initial de afacere, cautarea unor surse de finantare.

Astfel, 10% dintre femei sunt implicate in inceperea unei afaceri, spre deosebire de 7% dintre barbati. Centrul de Studii Antreprenoriale şi de Afaceri a efectuat un studiu pentru Romania din care reiese ca varsta celor care incep o afacere este  cuprinsa intre 26 si 40 de ani si ca hotararea lor in aceasta privinta se datoreaza in primul rand dorintei de imbunatatire a modului de viata, apoi pentru a nu rata o oportunitate si pentru prestigiul social.

Din studiu reiese si ca faptul de a avea in familie un intreprinzator constituie un factor stimulator important. In 13,46 din cazuri cei care isi incep o afacere au drept model propriul tata. In ceea ce priveste studiile, mai bine de jumatate dintre antreprenori au studii de management, cel putin in cazul celor peste 40 de ani, procentul celor de sub 40 de ani cu studii de specialitate fiind de 47%.
Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1449 de persoane din Romania, dintre care 56% barbati si 44% femei, 22,71% din Bucuresti si 77,29% din alte zone ale tarii.

Sursa: Curierul National, 10 august 2007

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.