Peste 40 de investitori cauta startup-uri romanesti la VentureConnect

0

VentureConnect, unul dintre cele mai importante programe romanesti dedicate antreprenorilor din zona IT, tehnologie si on-line anunta peste 40 de investitori confirmati pentru intalnirea VentureConnect din 31 mai, la Hotel Intercontinental. Proiectele se pot depune pana la sfarsitul acestei saptamani, duminica 20 mai.

VentureConnect, initiativa demarata la inceputul anului 2010, a ajuns la cea de-a cincea editie, iar antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata a peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria sau Polonia isi pot depune proiectele pana la sfarsitul acestei saptamani.

Alaturi de intalnirea traditionala de pitching VentureConnect, cea de-a doua parte a zilei va continua cu o conferinta dedicata oamenilor de afaceri romani interesati de posibile investitii in proiecte antreprenoriale din zona IT, technologie si on-line: Angel Connect.

Printre investitorii internationali confirmati se numara: Andreas Cser (Director Fraser Finance), Alexis Bonte (CEO eRepublik Labs Limited), Ondrej Bartos (Partner & Chairman of the Board at Credo Ventures), Gwidon Humeniuk (Member of the Board at Xevin Investments), Maxim Gurvits (New Europe Corporate Advisory), precum si business-angels romani.

Succesul unei companii se bazeaza pe dezvoltarea produsului, care sunt obiectivele de business, precum si pe intelegerea deplina a pietei careia i se adreseaza. Cum tehnologia sau modul de a gandi o afacere pot fi invatate sau instruite, produl realizat de antreprenori are o valoarea experimentala: implica iteratii, esecuri sau multiple repozitionari. Insa, pentru a contura o afacere scalabila apreciata local dar si in mediul international, antreprenorii au nevoie de un ecosistem matur. Sunt fericit sa vad un mediu stabil si in continua dezvoltare in Europa de Sud-Est, cu precadere in Bucuresti si in timp si in Bulgaria” considera Maxim Gurvits, Investment Banking Associate la New Europe Corporate Advisory.

Pana in prezent s-au finalizat doua investitii semnificative: in 2011 proiectul www.tjobs.ro, platforma de recrutare online ce a atras finantare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte si Fundatia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems (http://www.bittnetsystems.ro/), lider de piata in sectorul de Network Training din Romania, a anuntat la inceputul anului 2012 primirea unei investitii din partea lui Razvan Capatina, business-angel roman.

Suntem incantati atat de startup-urile pe care le-am intalnit de la demararea VentureConnect din 2010, dar si de proiectele care au fost depuse pana acum pentru intalnirea din 31 mai. Alaturi de membrii Board-ului VentureConnect am incercat sa aducem la Bucuresti investitori interesati de piata antreprenoriala locala si sa cream in acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel international.” a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran si membru fondator al Fundatiei VentureConnect.

Sustinatorii evenimentului VentureConnect din aceasta primavara sunt: Allegro Group Romania, parte a grupului media international Naspers si Fundatia Post-Privatizare.

Contact:
Alexandra Dumitru
Director de Proiect VentureConnect
Email: [email protected]
Mobil: +40 729 00 39 56

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.