Pe 5 mai, la Palatul Copiilor, Reconstruieste-ti Cariera prin Targul de Locuri de Munca PICAS!

0

poza-articolCriza financiara declansata acum 8 ani a afectat indelung si grav sectorul de constructii din Romania. Dintre principalele amenintari cu care sectorul constructiilor a fost nevoit sa se confrunte in perioada 2013-2014 amintim:

 • absenta unei viziuni guvernamentale asumata politic in materie de investitii publice (Master planul general de transport a fost lansat in dezbatere publica in octombrie 2014);
 • perpetuarea problemelor legate de recuperarea creantelor atat la nivel central cat si local;
 • problematica generata de cadrul legislativ sau modul de aplicare al acestuia (achizitii publice, FIDIC, TVA, insolventa, PPP);
 • presiunea fiscala semnificativa (TVA mentinuta majorata mult peste media din UE, taxa pe stalp, acciza pe carburanti, aprobarea intarziata a reducerii CAS);
 • calitatea in declin a proiectarii tehnice si relatii dificile cu consultantii;
 • intarzierea reluarii creditarii in economia reala, in general, si in sectorul de constructii in particular.

Targul de locuri de munca PICAS, singurul din Romania dedicat exclusiv sectorului de constructii este practic o bula de oxigen atat pentru angajatori cat si pentru specialistii in domeniu.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sunt invitate marti, 5 mai 2015, incepand cu orele 09:00-16:00 la Palatul Copiilor din Bucuresti.

Federatia Generala a Sindicatelor „FAMILIA”, organizatie sindicala cu reprezentativitate atat la nivelul sectorului de constructii cat si la nivelul sectorului de materiale de constructii este partener in cadrul proiectului„PICAS te angajeaza in constructii” – ID 126134, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea gradului de ocupare si profesionalizare a fortei de munca din sectorul de constructii prin furnizarea unor servicii integrate si specializate de informare si consiliere, formare si mediere, pentru somerii interesati sa munceasca in acest domeniu.

Atat beneficiarul proiectului – Casa de Meserii a Constructorilor, cat si ceilalti parteneri, Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii – ARACO, Comitetul Sectorial in Constructii detin deja o bogata experienta in organizarea de targuri de locuri de munca dedicate sectorului de constructii.

O noutate in ceea ce priveste modalitatea de inscriere la eveniment o constituie singurul portal de recrutare dedicat exclusiv sectorului de constructii –www.picas.ro, in acest sens fiind necesara parcurgerea urmatorilor pasi :

 1. completarea online a formularului de participare pe pagina Targului de Locuri de Munca din Bucuresti dedicat Participantilor. In acest mod formularul va fi auto-generat astfel incat participantii sa parcurga mult mai putin timp la check-in in ziua evenimentului;
 2. discutii cu angajatorii privind oferta de locuri de munca in constructii pentru cei cu studii medii si studii superioare – se estimeaza participarea a 30 de firme din domeniul constructiilor cu sute de oferte de munca, atat in tara cat si in strainatate;
 3. angajatorii care completeaza formularul privind locurile de munca prin accesarea parginii dedicate Targului de locuri de munca din Bucuresti vor beneficia de pre-screening al cv-urilor deja inscrise astfel incat relatia cu participantii sa devina mult mai facila in momentul discutiei fata in fata.

Targul de locuri de munca PICAS editia 2015 continua traditia din ultimii ani, companii de renume raspunzand pozitiv invitatiei noastre de a reconstrui piata constructiilor din Romania in cele 4 editii predecente : SC Erbasu, SC Hidroconstructia SA, Iridex Group Constructii, WeltBau, Activ Invest Construct SRL, Comstart 93, Strizo, Sarcomex, IasiCON, Conest.

Evolutia in dinamica a principalilor indicatori care definesc situatia sectorului de constructii din ultimii ani este urmatoarea:

Captura

Participantilor la targul de locuri de munca le vor fi prezentate informatii despre potentialele locuri de munca disponibile la nivelul angajatorilor, iar angajatorii vor fi informati cu privire la calificarile dobandite de catre cei care au facut parte din grupul tinta al proiectului PICAS, in urma absolvirii programelor de formare profesionala.

Activitatile pe care proiectul „PICAS te angajeaza in constructii” le desfasoara contribuie la imbunatatirea permanenta a indicatorilor globali din sectorul de constructii, si la gasirea unor masuri pentru imbunatatirea situatiei socio-economice la nivel de sector, prin facilitarea unui dialog intre reprezentantii Guvernului si agentii economici, precum si intre someri si acestia din urma.

Targul de locuri de munca PICAS sprijina tendintele strategice executive planificate pe piata constructiilor pentru anul 2015 :

 • modificarea dinamicilor globalizarii urmand ca regiunile sa devina mai egocentrice;
 • actori economici nestatali vor putea detine mai multa putere decat cei statali;
 • revolutia gazelor de sist; liberalizarea energetica; imbatranirea populatiei active (mai putin de o treime este angajata la privat) si modificarea structurii etnice;
 • economia nationala este in declin continuu in ciuda cifrele relativ pozitive; extinderea pana la generalizare a platilor informale;
 • asaltul statului impotriva oamenilor de afaceri;
 • hiatusul care se va inregistra in 2015 in procesul de achizitii publice in urma extinderii cu 2 ani a exercitiului financiar 2007-2013 si a deschiderii procedurilor pentru 2014-2020.

Mai multe detalii: www.picas.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.