Outsourcing – Serviciile IT in satul global

0

3 iulie 2008

Trend-ul actual la nivel mondial este dat de externalizarea serviciilor specializate, iar Romania face primii pasi in acest sens.

Beneficiile aduse de externalizarea serviciilor IT&C pentru companiile romanesti au fost prezentate astazi, in cadrul conferintei "Outsourcing (Externalizarea serviciilor)", organizate de catre CIO COUNCIL, Institutul Bancar Roman si Agora Media.

Evenimentul face parte din seria Agora Technology Conferences (ATC) si s-a adresat persoanelor de decizie si directorilor IT din marile companii din Romania si/sau institutiile financiar-bancare, telecom si utilitati, companii cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro si directorilor de IT din Administratia Publica Centrala.

Tot mai multe companii au inceput sa utilizeze resurse externe pentru desfasurarea unor activitati care de regula ar fi fost efectuate cu resurse proprii. Acest proces este mai bine cunoscut sub denumirea de Outsourcing si a devenit una dintre tendintele din lumea afacerilor cu cea mai rapida dezvoltare.

Unul dintre motivele evidente ale manifestarii acestei tendinte il reprezinta reducerile substantiale de costuri care se fac prin utilizarea procesului de outsourcing, dar multe dintre companiile ce folosesc aceste servicii sustin ca marele avantaj este ca outsourcing-ul ofera mai mult timp pentru concentrarea atentiei si a activitatii pe problemele de baza ale afacerii.

Desi este evident ca utilizarea outsourcing-ului este o decizie de afaceri inteleapta, problema intervine in identificarea unui furnizor care detine competentele potrivite unui anumit proces de business.

Astfel, la conferinta din 2 iulie dedicata "Outsourcing-ului", Raiffeisen Informatik, IIRUC Service, Gartner Romania, S&T, IBM si Azure Software au prezentat solutiile si serviciile pe care le propun companiilor pentru eficientizarea activitatii lor. Prezentarile si dezbaterile din cadrul evenimentului au pus accentul pe conceptele si solutiile IT&C de ultima ora legate de nevoile companiilor de a obtine rapid raspunsuri pentru a putea lua decizii.

"Exista o mare legatura intre ceea ce se discuta astazi si criza financiara mondiala. Sunt zeci de mii de oameni intrati in somaj. Exista regiuni care nu accepta noile reglementari si astfel au aparut mari probleme. Ne-am dat seama ca vorbim de criza unui model in serviciile financiar-bancare. in aceasta goana nebuna dupa profituri s-au produs cele mai mari demisii de conducatori de institutii financiar-bancare. Vorbim de sfarsitul erei consumatorismului. Dintr-o data se pune cu mare acuitate problema externalizarii serviciilor, inclusiv in IT&C, unul dintre cele mai costisitoare domenii din punct de vedere financiar. in sistemul bancar sunt 68.000 de angajati acum. Vine momentul in care si in Romania cresterea se va opri. Ne vom intoarce la nivelul clasic, la tendinta spre economisire.", spune Petru Rares, Presedintele Institutului Bancar Roman.

Calin Rangu, CIO IIRUC Service declara " in outsourcing eficienta este data de identificarea specializarii reala a celor care ofera astfel de servicii. Cei care apeleaza la astfel de servicii trebuie sa cunoasca intai foarte bine procesul de business pe care doresc sa-l externalizeze, pentru ca apoi sa obtina un outsourcing de succes."

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, portalul acasa.ro, Clubafaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, eWeek Romania, Agora News, PC Magazine si Channel Partner Romania.

Despre ATC
Conferintele de Tehnologie Agora (ATC) reprezinta o suita de conferinte menite a oferi solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. ATC sunt organizate in Bucuresti impreuna cu institutii ale statului, cum ar fi MCTI, ASSI sau cu organizatii de profil, cum sunt CIO Council si Institutul Bancar Roman.

Publicul tinta ATC sunt directori de IT, Chief Information Officers, persoane de decizie, persoane care stabilesc bugetele de achizitii in marile corporatii. Conferintele ATC sunt organizate in parteneriat cu revista eWeek Romania, numarul revistei care precede conferinta fiind dedicat temei respective.

Pentru mai multe informatii vizitati www.agora.ro .

Despre CIO Council
CIO COUNCIL este o structura de promovare si sustinere a celor mai bune practici internationale, de pe pozitii de independenta si echidistanta fata de furnizorii de produse si servicii de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC). Rolul asociatiei CIO COUNCIL este acela de a sustine profesionalizarea pietei romanesti, de a sustine profesionistii romani pentru a accede in aceste pozitii si de a dovedi calitatile necesare. CIO COUNCIL a devenit un partener apreciat al marilor organizatori de conferinte datorita valorii adaugate pe care o aduce, a independentei opiniilor, a echidistantei si a expertizei profesionale. in acest sens asociatia se bucura de colaborarea Institutului Bancar Roman, IDG, FinMedia si din acest an cu grupul Agora Media.

Pentru mai multe informatii vizitati www.ciocouncil.ro.

Despre Institutul Bancar Roman
Institutul Bancar Roman are ca principal obiectiv perfectionarea profesionala, pregatirea si specializarea personalului bancar, in conformitate cu strategia stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in cooperare cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si cu programele aprobate de Consiliul de Administratie.

Banca Nationala Romaniei (BNR), infiintata in anul 1880, este banca centrala a Romaniei. Banca Nationala este o institutie publica independenta, cu sediul central in municipiul Bucuresti. Este unica institutie autorizata sa emita insemne monetare, sub forma de bancnote si monede, ca mijloace legale de plata pe teritoriul Romaniei. Conform prevederilor Legii privind Statutul BNR (Legea nr.312/2004), obiectivul fundamental al BNR este asigurarea si mentinerea stabilitatii preturilor.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) este persoana juridica romana, constituita ca asociatie profesionala cu scop nelucrativ si isi desfasoara activitatea in conformitate cu statutul sau si legile romane. Scopul principal al ARB este reprezentarea si apararea intereselor profesionale ale membrilor sai, institutiile de credit. Membrii ARB sunt institutii de credit, precum si sucursale ale unor banci straine prezente in Romania. infiintata la data de 31 mai 1991, din initiativa a 14 banci comerciale, ARB numara in prezent 39 de membri.

Despre Agora Media
Agora Media S.A. este un trust de presa specializat pe tehnologia informatiei, comunicatii si afaceri, avand in portofoliu atat revistele tiparite (PC Magazine Romania, eWeek Romania, Channel Partner Romania) cat si in format electronic CD, DVD si on-line. Un alt domeniu in plina dezvoltare il reprezinta conferintele: conferintele business-to-business din tara "SolePAD", conferintele business-to-business din Bucuresti "ATC" si conferinta internationala Open Source/Free Software "eLiberatica".

Pentru mai multe informatii vizitati www.agora.ro.

Persoana de contact:
Marina Enache
PR Executive Agora Media SA
Email: [email protected]
Tel: 021-330.92.82

Sursa: Redactie Plandeafacere.ro, 3 iulie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.