Olimpicele iesene s-au intors cu medalii de la EUSO 2013

0

toyotaEUSO ( The European Union Science Olympiad) este o olimpiada pluridisciplinara de stiinte ce a avut loc la Luxemburg in perioada 17-24 martie 2013. Au participat 132 de concurenti din 26 de tari. Fiecare tara a avut dreptul de a participa cu cate 2 echipe a cate 3 membri. Concursul s-a desfasurat pe echipe, nu individual, fiind inscrise in total 44 de echipe.

Delegatia din Romania s-a intors acasa cu o medalie de aur si una de argint, tara noastra clasandu-se astfel pe locul 3 in topul international, dupa Germania si Estonia.

Echipa din Iasi a fost formata din: Camelia Diaconu, Diana Ioana Costantin si Ruxandra Tesloianu, singura echipa de fete din concurs dupa cum ne-au declarat cu mandrie participantele. Profesorii care le-au indrumat parcursul in cadrul acestei competitii sunt si profesorii care le sustin activitatea in viata de zi cu zi, la clasa, in Colegiul National „Emil Racovita”. Le multumim pentru implicare si ii felicitam pentru inca un rezultat deosebit pe: Dl. Prof. Miron Cristinel – Fizica; D-na Prof. Ioana Bohotineanu – Biologie si D-na Prof. Paula Gavrilescu, Director al Colegiului National „Emil Racovita”, pentru disciplina Chimie.

Delegatia din Iasi a fost sustinuta oficial de dealerul local Toyota, fetele fiind asteptate duminica seara (24 martie) la aeroport cu o primire demna de rezultatul obtinut. Colegii, profesorii ramasi in tara si Directorul General Toyota Iasi, Dl. Gabriel Manolache, le-au asteptat in miez de noapte pentru a le felicita. Toyota Iasi este si membru fondator al Clubului IQ Iasi, singurul club din Romania ce sustine performanta elevilor olimpici, infiintat de Fundatia Comunitara Iasi.

Prezenta Toyota in cadrul acestui eveniment este fireasca, avand in vedere preocuparea constanta pentru viata comunitatii. Implicarea Toyota se face cu precadere in trei tipuri de proiecte: proiecte de mediu, ce au ca scop reducerea poluarii; proiecte legate de siguranta la volan si proiecte ce au ca scop instruirea tinerilor si sustinerea performatelor acestora. In afara de aceste categorii, Toyota se implica in orice proiect social ce poate ajuta comunitatea in care opereaza.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.