O noua misiune economica Afaceri.ro in China

0

Marius Alexa3In perioada 27 iunie – 5 iulie Afaceri.ro organizeaza, pentru al doilea an consecutiv, o misiune de afaceri in China.

Timp de 9 zile, delegatia romaneasca va participa, atat in Shanghai, cat si in Beijing, la doua conferinte Afaceri.ro, la tirgul Mobile World Congress Shanghai, la sesiuni de „business matching”, intalniri cu mediile de afaceri din cele doua metropole si „networking” informal in cadrul programului cultural si turistic. Marius Alexa, presedintele companiei Arhipelago care opereaza platforma Afaceri.ro, ofera detalii suplimentare.

„Sunt invitati antreprenori si specialisti din multiple domenii care doresc sa lege relatii de afaceri cu parteneri din China. Fie ca vorbim de exportatori, importatori sau alte tipuri de tranzactii, Afaceri.ro este platforma potrivita prin intermediul careia cei interesati isi pot gasi contacte de afaceri relevante. Cred ca un punct major de interes este si oportunitatea de a participa la Mobile World Congress Shanghai, unul din evenimentele majore din lume in domeniul tehnologiilor Mobile. Este insa esential sa evidentiez mecanismul de gestionare a contactelor de afaceri pe care il pune la dispozitie Afaceri.ro. Mai concret, noi trimitem profilul delegatului si interesele sale, iar partea chineza va invita la discutii o serie de potentiali parteneri potriviti. E bine de subliniat si faptul, pe care cei care stiu mediul de afaceri din China il stiu deja, ca pentru siguranta, predictibilitatea afacerilor derulate acolo cu parteneri locali e foarte important ca sa exista un sprijin, o recomandare din partea oficialitatilor. Este exact ceea ce platforma noastra ofera. In plus, mai trebuie adaugat si faptul ca in acest moment in China se afla in curs un demers major de tranzitie catre un mediu de afaceri care sa se orienteze in tot mai mare masura catre consumul intern de produse si servicii. Ceea ce poate oferi oportunitati interesante celor care vor sti sa exploateze aceste tendinte”, spune Marius Alexa.

Marius Alexa crede ca ar fi o mare greseala daca antreprenorii romani, companiile romanesti, ar ignora China, in general Asia de Sud Est, unanim considerata drept cea mai dinamica regiune in plan economic la nivel global. „In actuala economie globalizata relatia cu piata si producatorii chinezi isi gaseste un loc aparte in agenda managerilor romani. Fie ca suntem in concurenta, fie ca le vindem produsele sau cautam sa ciupim un pic din imensa piata chineza, noi trebuie sa fim conectati cu China pentru ca face parte din regula jocului si nu putem sa ignoram enormele oportunitati ale acestei zone. Multi oameni de afaceri din regiunea noastra deruleaza de ani buni afaceri cu China, iar ce isi propune acum Afaceri.ro este sa ofere intr-un cadru consolidat, adaptat nevoilor individuale ale fiecaruia, posibilitatea de a realiza contacte relevante companiilor care cauta investitii, posibilitati de export a produselor agroalimentare sau alte colaborari in plan comercial. La ora actuala este imposibil sa ignori potentialul imens oferit de piata chineza”.

In esenta, programul contine puncte de interes relevante in planul afacerilor dar este atractiv si din punct de vedere turistic, oferind posibilitatea de a vizita doua dintre marile metropole ale lumii, dintr-o tara cu  o civilizatie milenara. „Vom face primul popas in Shanghai – capitala economica a Chinei, unde vom participa la targul de tehnologie, vom organiza apoi prima editie a Conferintei Afaceri.ro Shanghai, urmata de o serie de intalniri de afaceri, iar ulterior mergem la Beijing unde organizam a doua editie a Conferintei Afaceri.ro Beijing. Participam la un curs special si foarte util privind bunele practici de afaceri in China si, bineinteles, vom avea o sesiune de intilniri de afaceri”.

Mai multe detalii despre Misiunea economica Afaceri.ro China 2016 pot fi gasite pe pagina oficiala sau contactand organizatorii la [email protected]. Totodata, va puteti inscrie in formularul disponibil aici si veti primi toate informatiile legate de program si costuri.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.