Numarul societatilor inregistrate in ultimele 4 luni a crescut cu 86% fata de cele radiate

0

crestere1In perioada octombrie 2008 – ianuarie 2009, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului funizate Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Cometului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA), numarul firmelor nou infiintate era mai mare cu 86% fata de cel al societatilor radiate. Astfel, au fost inregistrate 40.940 de firme, iar 21.940 de firme au fost radiate.

Constantin Nita a semnat vineri primele 22 contracte din cele 175 cu firmele care au castigat fonduri structurale. Proiectele au fost depuse in cadrul schemei de finantare de sprijin financiar in valoare de pana laa  920.000 leia  acordat pentru investitii in intreprinderile mici si mijlocii. Bugetul alocat pentru acest apel de proiecte este de 62,6 milioane euro, echivalent in lei.

„Pentru a grabi acest proces de accesare dorim sa o punem in discutie in Guvern ca Autoritatea de Management (AM), cea care da avizul final dosarelor, sa se afle tot in cadrul ministerului nostru intrucat, in multe cazuri, raspunsul final este dat de AM dupa mai multe luni de asteptare.

[Vezi continuarea]

Sursa: BankNews

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.