Ne propunem sa definim calitatea formarii managerilor generali in Romania

0

schultzProiectul ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA a reprezentat o ocazie deosebita de a interactiona cu manageri din peste 75 de companii din cele 3 regiuni de implementare. Discutiile avute cu managerii generali ai acestor companii in etapa de diagnoza organizationala, au evidentiat o serie de abordari diferite in management, dar, in egala masura, si o serie de elemente comune, extrem de valoroase pentru o persoana care conduce o afacere in mediul economic si social din Romania.

Concluziile obtinute la finalul etapei de diagnoza organizationala desfasurata in proiectul nostru, precum si lipsa unui standard ocupational care sa precizeze competentele necesare unui manager general de succes, ne-au determinat sa demaram activitatile specifice de dezvoltare a standardului ocupational „Manager general„.

Avem ocazia sa influentam in mod direct modul in care se va realiza din acest moment formarea celor care vizeaza ocuparea unui post de manager general sau care ocupa deja o asemenea pozitie. Acest lucru reprezinta valoarea adaugata pe care proiectul nostru o va aduce pe piata din Romania. Mai mult decat atat, pentru prima data in Romania, pornind de la ceea ce vom defini in standardul ocupational, putem si vom construi un program de EMBA perfect pliat pe nevoile si realitatile mediului socio-economic in care isi desfasoara zilnic activitatea managerii generali” a declarat Oana Nastase, managerul proiectului ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA.

Un standard ocupational cuprinde descrierea competentelor pe care o persoana care ocupa postul respectiv ar trebui sa le aiba. In acest caz, vom defini cunostintele, abilitatile si, in egala masura atitudinile necesare unui manager general de succes.

In prezent, dezvoltarea standardului se afla in etapa de analiza ocupationala, etapa in care au fost direct implicati peste 50 de manageri generali. Acestia au ocazia sa influenteze in mod direct, prin raspunsurile la chestionarele transmise de echipa de proiect sau prin participarea la focus-grupurile organizate, modul in care standardul ocupational va arata.

Prin proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA”, Schultz Consulting si partenerii sai Camera de Comert si Industrie Suceava si Fundatia „Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie” – Filiala Brasov si-au propus dezvoltarea competentelor si abilitatilor necesare administrarii eficiente a afacerilor pentru echipele de management a IMM-urilor din regiunile Bucuresti – Ilfov, Nord-Est si Centru.

Proiectul „ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si este implementat de Schultz Consulting in calitate de Beneficiar, impreuna cu partenerii sai Camera de Comert si Industrie Suceava si Fundatia „Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie” – Filiala Brasov in perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013.

Mai multe informatii despre proiect si activitatile acestuia, precum si despre serviciile integrate de care vor beneficia companiile selectate pot fi gasite pe site-ul beneficiarului: www.schultz.ro sau pe site-urile partenerilor: www.ccisv.ro (regiunea Nord-Est) si www.srafbv.ro (regiunea Centru).

Persoana de contact: Oana Nastase,
manager proiect ANTRE(pre)NOR pentru PERFORMANTA
E-mail: [email protected]

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.