Microsoft BizSpark

0

Microsoft BizSpark este un program pentru startup-uri software, cu cerinte de participare minimale si inregistrare in program rapida si fara costuri de intrare.

Companiile ce construiesc produse si servicii, cu mai putin de trei ani de activitate, cu mai putin de 500.000 USD venituri anuale si cu statut privat pot sa se inregistreze in acest program, pentru a primi acces la tehnologie, suport si vizibilitate pe propritatile online ale Microsoft.

Startup-urile inregistrate au acces la instrumente de design si de dezvoltare pentru echipele de creatie si tehnice (inclusiv Visual Studio 2008, Microsoft Expression si Visual Studio Team System 2008 Team Foundation Server) si la licente pentru productie utile in scenarii Software as a Service (e.g., Windows Server, SQL Server, Office SharePoint Server, Systems Center si BizTalk Server).

Participarea in program este posibila timp de maximum 3 ani. Nu sunt costuri asociate intrarii in program. In urma perioadei de participare un startup trebuie sa plateasca 100 USD catre Microsoft.

Participarea este facilitata de parteneri (i.e., Network Partners), organizatii ce sunt specializate in promovarea si suportul startup-urilor software prin programe, consiliere de business, networking, asistenta financiara si/sau legala ori activitati si servicii similare. Primii parteneri ai Microsoft BizSpark in Romania sunt: f5webcorp.com, SeedMoney.ro, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES), Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Startup-urile pot aplica imediat in Microsoft DreamSpark prin intermediul www.bizspark.ro, selectand un partener pentru verificarea eligibilatii si facilitarea accesului in program. Comunitatea startup-urilor in Microsoft BizSpark este www.microsoftstartupzone.com.

Kenubi este un startup ce doreste sa ofere solutii software pentru probleme complexe pe platforma Microsoft Windows. „Experienta indelungata in dezvoltarea de componente strans integrate cu nucleul sistemului de operare ne permite sa abordam probleme ce pot parea delicate la o prima analiza. Vedem programul Microsoft BizSpark ca pe o resursa valoroasa pentru companiile aflate la inceput de drum, largind spectrul de optiuni disponibile pentru crearea de noi tehnologii” , spune Bogdan Hobeanu, co-fondator Kenubi.

„Daca pana acum una din grijile unui startup era legata de costul de licentiere al anumitor tehnologii, programul Microsoft BizSpark ne ajuta sa reducem costurile initiale si sa ne concentram pe inovatie”, a continuat Hobeanu.

„Cu Microsoft BizSpark propunem un parteneriat startup-urilor din tehnologia informatiei din Romania, intr-un mod in care suntem convinsi ca vom contribui la dezvoltarea industriei locale de software si servicii si recunoasterea inovatiei romanesti in contextul global” , a precizat Todi Pruteanu, Academic Developer Evangelist la Microsoft Romania.

„Comunicam constant pe tema antreprenoriatului si crearii de valoare cu studenti si startup-uri, exemple fiind taberele Forum IT, incepand cu editia din 2006 si evenimentele Entrepreneurship Forum din Universitatea „Politehnica” Bucuresti si Academia de Studii Economice din 2008.

Accesul la tehnologie, suportul si vizibilitatea au fost constant enumerate ca cele mai importante aspecte in care Microsoft ar putea sprijini companiile tinere din tehnologia informatiei. Speram ca acest program sa ofere astazi un raspuns peste asteptarile startup-urilor”, a completat Pruteanu.

Alaturi de Microsoft BizSpark, Microsoft ofera si alte programe de acces la tehnologie si parteneriat pentru companiile mici si mijlocii cu specializare in design si dezvoltare software, prin intermediul Microsoft Partner Program. Exemple: Microsoft Empower for ISVs Initiative, Microsoft Action Pack Subscription: Web Solutions Special Edition Toolkit, Innovate On.

Pentru lamuriri, va rugam sa contactati Centrul de Operatiuni ISV, [email protected]

Informatii suplimentare despre Microsoft BizSpark: www.bizspark.ro.
Persoana de contact:
Todi Pruteanu
[email protected]
Academic Developer Evangelist
Microsoft Romania.

Despre Microsoft

Fondat in 1975, Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul.

Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf Microsoft, contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

Adresa de contact

Paula Apreutesei
Microsoft Romania
Telefon: +40 21 2024260
E-mail: [email protected]

Sursa: www.miscrosoft.com/romania

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.