Masuri anti-criza pentru formarea in ceasul al 12-lea a angajatilor firmelor romanesti

0

resurse_umane2In cadrul unei recente declaratii facuta de Ministerul Muncii au fost facute publice detaliile privind noile scheme de ajutor de stat din partea UE privind trei importante capitole: subventii pentru angajare; formare profesonala pentru toate categoriile de companii; imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate la locul de munca.

Potrivit sursei citata, preluata de Hotnews.ro, prin aceste ajutoare de stat vor putea fi, de pilda, subventionate, pentru un interval de un an, 50% din remuneratia noilor angajati proveniti din grupurile vulnerabile. De asemenea, procente consistente de co-finantare a trainingului vor fi acordate firmelor care isi propun sa faca formarea generala sau specifica a propriilor angajati.

Este de semnalat, totusi, ca sunt excluse din start de la aceasta oportunitate toate firmele care inregistreaza orice fel de datorii la bugetul de stat sau local. Aceste masuri cu caracter compensatoriu vin, din nefericire, cu o anumita intarziere, deoarece declansarea blocajului financiar-bancar afecteaza deja un numar mare de IMM-uri si a impins deja unele IMM-uri la masuri extreme precum declansarea procedurilor de insolventa sau lichidare.

Tinand cont de precedentele in domeniul resurselor umane, care plaseaza Romania pe ultimul loc ca interes pentru finantarea activitatilor de training, este insa greu de crezut ca aceste masuri vor declansa un entuziasm consistent din partea beneficiarilor potentiali in absenta unui effort care sa fie catalizat cu sprijinul partenerilor sociali si al asociatiilor profesionale cele mai afectate.

Sursa: Eurolink

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.