Marius Ghenea discuta despre „Inovatia in business” la Venture Mentoring

0

sigla_ventureMarius Ghenea, Business-Angel si Presedinte ARMO, va participa la cea de-a doua intalnire Venture Mentoring din acest an: „Inovatia in business„, ce are loc pe 27 februarie, incepand cu ora 15.00.

In 2012, Fundatia Venture Connect a lansat noi programe de interes pentru antreprenori si investitori: Venture Mentoring, intalniri de mentorat si AngelConnect.ro, comunitate de business-angels ce reuneste membri din Romania si Europa de Sud-Est.

Despre Venture Mentoring

Venture Mentoring presupune intalniri bi-lunare cu un mentor adus de Fundatia Venture Connect, care se intalneste cu antreprenorii ce au nevoie de raspunsuri si solutii la problemele de business pe care le intampina. In cadrul fiecarei sesiuni, intr-un mediu prietenos si degajat, antreprenorii isi pot prezenta proiectul precum si intrebarile pe care le au, primind sfaturi concrete in vederea dezvoltarii sustenabile a companiei.

Sesiunea Venture Mentoring condusa de Marius Ghenea isi propune sa dezbata alaturi de cei prezenti continutul, contextul, procesele si rezultatele inovatiei in business. Subiectele propuse spre dezbatere sunt diverse, precum: intraprenoriat sau antreprenoriat corporativ; creativitate versus inovatie; inovatie continua si discontinua; surse pentru idei valoroase; valoarea discutabila a unei idei de business; metode structurate de a genera idei; sau depasirea barierelor in calea inovatiei in business. Sesiunea isi doreste sa ofere participantilor oportunitatea de a genera concepte si proiecte noi in domenii de interes pentru companie, sa utilizeze eficient instrumentele de analiza a problemelor, si sa gaseasca solutii concrete pentru subiectele prezentate.

Fundatia VentureConnect a pornit o serie de activitati dedicate mediului antreprenorial ce au rolul de a maturiza acest ecosistem: Venture Mentoring pentru o continua educare si interactiune cu sectorul antreprenorial, AngelConnect pentru a intensifica relatia cu posibili investitori si Venture Connect, in continuare cel mai amplu si complex eveniment al Fundatiei. Prin toate aceste activitati vrem sa sustinem start-up-urile romanesti si regionale in dezvoltarea unor afaceri scalabile si sa crestem posibilitatea obtinerii de investitii. Iar o pregatire riguroasa este un punct excelent de inceput„, spune Marius Ghenea.

Prin intalnirile Venture Mentoring, invitatii Venture Connect isi folosesc experienta si cunostintele dobandite pentru a indruma si sfatui antreprenorii prezenti. La cea mai recenta sesiune Venture Mentoring organizata la inceputul lunii februarie 2013 alaturi de Radu Georgescu (Founding Partner & Chairman GECAD Group), antreprenori din Romania, Bulgaria si Republica Moldova au discutat modalitati de expansiune internationala a companiei, negoeciere cu fondurile de investitii si atragere de noi clienti.

Despre Marius Ghenea

Marius Ghenea este antreprenor in serie si un business-angel roman cu exit-uri de succes. Marius este Presedinte al Asociatiei Romane a Magazinelor Online; membru in board-ul Fundatiei Venture Connect; Board Advisor Maastricht School of Management Romaia; iar in 2011, a scris prima carte romaneasca despre antreprenoriat: „Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”. Incepand cu 2012, Marius este unul dintre membrii Consiliului de Administratie (CA) al operatorului aerian Tarom.

Pentru mai multe informatii despre Venture Mentoring si modalitatea de participare in cadrul intalnirii din 27 februarie, vizitati www.ventureconnect.ro.

Contact pentru presa:

Alexandra Dumitru
Director de Program VentureConnect
Email: [email protected]
Mobil: +40 729 00 39 56

***

Despre VentureConnect:

Programul VentureConnect a fost lansat in 2010 de catre Ana Maria Andronic (Senior Associate la Biris Goran) si Daniel Visoiu (Partener la Biris Goran), impreuna cu un grup de antreprenori IT / online binecunoscuti precum Marius Ghenea (antreprenor si business-angel), Radu Georgescu (Founding Partner & Chairman GECAD Group), Orlando Nicoara (General Manager Mediafax Group si antreprenor online), Péter Barta (Director Executiv Fundatia Post-Privatizare) si Dragos Roua (antreprenor online).

In luna februarie 2012,  a fost lansata Fundatia Venture Connect, dand startul altor programe dedicate mediului antreprenorial: Venture Mentoring si comunitatea de business angels Angel Connect, Venture Connect fiind in continuare cel mai amplu eveniment al Fundatiei.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.