Cursul de manager de proiect este un curs autorizat, se va finaliza cu evaluarea abilitatilor si cunostintelor dobandite, iar participantii vor obtine, in urma evaluarii, certificatul de Manageri de Proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania), recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Certificatul de manager de proiect recunoaste toate competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect – Cod COR 241919.
Cursul de „Manager de Proiect cu aplicatii pe Fonduri Europene†este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor, domeniul administratiei publice si domeniul nonguvernamental si managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale. In cadrul cursului participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.
OBIECTIVELE CURSULUI:
Obtinerea competentelor specifice ocupatiei, a aptitudinilor practice necesare pentru elaborarea dosarului de finantare si administrarea proiectelor sprijinite din fondurile structurale si de coeziune; familiarizarea participantilor cu oportunitatile de finantare existente.
CUI SE ADRESEAZA:
Coordonatorilor de proiecte, persoanelor din sectorul public, privat si din sectorul non-guvernamental interesati de dezvoltarea activitatilor institutiei/companiei in care activeaza, prin accesarea Fondurilor Structurale.
Ce BENEFICII obtineti prin participarea la acest curs de formare?
– Veti cunoaste liniile de finantare europene pentru fiecare tip de beneficiar;
– Veti fi capabili sa identificati programele pentru care proiectele dvs. sunt eligibile;
– Veti cunoaste continutul si cerintele pentru pregatirea dosarului de finantare;
– Veti intelege mecanismele specifice managementului proiectelor europene;
– Veti invata instrumentele utilizate in managementul de proiect;
– Veti dezvolta abilitati de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate intr-un proiect;
– Veti dezvolta capacitati de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul.
METODE DE FORMARE:
Cursul are un pronuntat caracter practic, cu exercitii, studii de caz, lucru in echipa.
TEMATICA:
– Introducere: oportunitati de finantare prin intermediul Programelor Operationale Sectoriale;
– Gestionarea fondurilor nerambursabile;Â
– Identificarea si formularea ideilor de proiecte;
– Alocarea pe programe operationale a proiectelor;
– Caracteristicile unei cereri de finantare de succes;
– Redactarea cererilor de finantare (Cererea de finantare cadru, Matricea logica a proiectului, etc);
– Identificarea elementelor cheie ale proiectului;
– Stabilirea cerintelor de management integrat al proiectului;
– Planificarea activitatilor (Diagrama GANTT);
– Realizarea procedurilor de achizitii pentru proiect;
– Managementul riscurilor;
– Managementul echipei de proiect;
– Managementul comunicarii in cadrul proiectului;
– Managementul calitatii proiectului;
– Managementul financiar
– Managementul resurselor;
– Evaluarea si selectia proiectelor;
– Intocmirea dosarului de finantare, etc.
TRAINERI: Ioana Munteanu si Livia Langa
LOCUL DESFASURARII: sediul Minerva Company din Bulevardul 1 Mai, nr.1, bl H9, parter, Constanta.
PERIOADA DESFASURARII: 2 sesiuni: 6-8 februarie si 13-15 februarie 2009, intre orele 9.30-18.00, cu pauze de cafea si masa de pranz. Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de duminica, 15 februarie 2009 si va consta intr-o proba teoretica (test grila).
COSTUL CURSULUI: 1.350 lei/participant – acopera cheltuielile legate de mapa de curs (suportul de curs, pe suport hartie si CD, materiale suplimentare – modele de instrumente folosite in managementul proiectelor , 1 pix, 1 caiet de lucru), traineri, pauzele de cafea si masa de pranz pe toata perioada cursului, sala de desfasurare a cursului, organizarea examenului si emiterea certificatelor.
Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG129/2000, republicata, fiind curs autorizat CNFPA.
REDUCERI: – 10% pentru cei care vor plati integral pana la data de 26 ianuarie 2009 sau participarea a mai mult de doi participanti provenind de la aceeasi institutie / organizatie. Reducerile nu pot fi cumulate.
PLATA se poate face prin ordin de plata in contul SC Minerva Company SA: RO48BTRL01401202269188XX, deschis la Banca TRANSILVANIA, Sucursala Constanta, CUI RO11539630 sau numerar la casieria companiei noastre.
Pentru INSCRIERE este necesara completarea formularului de inscriere si transmiterea acestuia prin fax la nr. 0241 / 580.200Â sau scanat prin email: [email protected] / [email protected], impreuna cu dovada platii contravalorii cursului.
Grupa de lucru: maxim 12 persoane.
CONDITII DE INSCRIERE: Formularul de inscriere completat si transmis pe fax sau e-mail, copie C.I./B.I., copie diploma bacalaureat / diploma de licenta etc. si taxa de participare / prima rata achitata.
TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 02.02.2009, ora 16.00
Pentru alte INFORMATII ne puteti contacta la e-mail: [email protected] / [email protected], sau la telefon 0241/580.200 intre orele 09.00 – 17.00.
Persoane de contact: Livia Langa si Ioana Munteanu.
http://www.minervacompany.ro
Sursa: Formare.info