Liber-profesionistii se tem de colegii lor din UE

0

5 decembrie 2006

Avocatii, arhitectii, contabilii si lichidatorii romani vor putea profesa liber in statele Uniunii Europene dupa aderare. Ei nu vor sa plece si se tem ca europenii vor veni in Romania.

Parlamentul European a recunoscut ca reglementate pe intregul teritoriu al Uniunii Europene patru dintre meseriile liberale din Romania. Astfel, avocatii, arhitectii, contabilii si lichidatorii vor putea practica meseria pe care s-au specializat in statele UE, dupa 1 ianuarie 2007.
In ceea ce priveste restul meseriilor liberale din Romania, cum ar fi auditorul financiar, restauratorul sau traducatorul autorizat, si acestea urmeaza sa fie reglementate si recunoscute de UE.

De la 1 ianuarie 2007, medicii romani care au obtinut specializarea intr-una dintre cele peste 30 de discipline recunoscute mutual in tarile Uniunii Europene vor putea sa se angajeze in spitalele din UE fara a mai indeplini si alte formalitati legate de echivalarea diplomelor.
Printre cele mai importante specializari reglementate de oficialii europeni se numara anestezie si terapie intensiva, boli infectioase, cardiologie, endocrinologie, medicina de familie, de urgenta si interna, psihiatrie si altele.

Sursa: Cotidianul, 5 decembrie 2006

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.