La primele doua editii ale programului „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor 2011” au participat peste 200 de antreprenori si intreprinzatori din Iasi si Bacau

0
agora_mediaBTL Design, organizator de evenimente B2B, impreuna cu grupul de presa Agora, au reinceput seria de evenimente „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor„, prin conferintele organizate pe 2 si 3 februarie la Bacau si Iasi.

Evenimentele s-au bucurat de prezenta invitatiilor speciali: Roxana Mironescu – Viceprimar, Municipiul Bacau, Ionel Palar – Deputat, Parlamentul Romaniei, Gheorghita Patrichi – Director, Oficiul Registrului Comertului Bacau, Corneliu Pricope – Director, Agentia de Dezvoltare Locala Bacau, Constantin Adascalitei – Vicepresedinte, Consiliul Judetean Iasi, Nicusor PADURARU – Deputat, Parlamentul Romaniei, avand peste 200 de reprezentanti ai IMM-urilor locale.

In deschiderea evenimentelor, Maricela Litcanu, Director Sucursala BRD Bacau si Diaconu Gheorghe, Director Comercial Sucursala BRD Iasi, au prezentat solutiile oferite IMM-urilor pentru dezvoltare, precum serviciul „Banca la distanta„, semnatura electronica, solutii de finantare, programul de finantare a proiectelor cu fonduri europene post-aderare, creditele din surse externe si sursele guvernamentale.

In continuare, Romica Adam, Director Sucursala CEC Bank Bacau, si Georgeta Seuleanu, Director Sucursala CEC Bank Iasi, au vorbit despre produsele de creditare CEC Bank pentru IMM-uri: linii de credit, credit pentru investitii, credit pentru finantarea stocurilor, credite APIA, credite RABLA Agricol, credite pe baza certificatelor de depozit, facilitati de restructurare a creditelor in derulare si solutii pentru accesarea fondurilor europene.

Gabriel Mihai, Head of Corporate UniCredit Leasing Corporation IFN SA si Horatiu Birleanu, Head of Marketing and Remarketing UniCredit Leasing Corporation IFN SA au sustinut cauza leasing-ului, ca solutie de finantare a investitiilor. Astfel, UniCredit Leasing ofera solutii pentru finantarea mijloacelor de productie, finantare adaptata pentru domenii specifice sau pe cash-flow-ul proiectului.

In cea de-a doua parte a evenimentului, dedicata solutiilor de eficientizare si securizare, Elena Barbieru, Consilier superior, DGFP Bacau, respectiv Mititelu Violeta, Consilier superior – DGFP Iasi si Naum Doina, Sef birou asistenta contribuabili, au evidentiat „Noutatile fiscale aplicabile incepand cu anul 2011„: Completarea declaratie unice – Formular 112, Obtinerea certificatului digital pentru semnatura electronica, Impozitul pe profit – Formular 101, Impozitul pe veniturile microintreprinderilor si Taxa pe Valoare Adaugata.

Viorel Ruget, Manager de Proiect Bacau pentru crearea si dezvoltarea Incubatoarelor de Afaceri – Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, a prezentat Programului de creare a Incubatoarelor de Afaceri in Romania.

Mihai Jumuga, Consultant Class IT, a oferit cateva sfaturi pentru eficientizarea IT-ului in companii: alinierea nevoilor IT la strategia companiei, promovarea potentialului social media in promovarea online a companiei, incurajarea folosirii in vanzari a instrumentelor de tip CRM, promovarea in interiorul companiei a rezultatelor obtinute, folosirea oricarei oportunitati pentru a completa cunostintele, participand la conferinte sau cursuri de specialitate.

Alina Vlad, ESSN Inside Sales HP Romania, a vorbit despre solutiile oferite de HP pentru IMM-uri, iar, in incheiere, Vasile Avadanei, Consilier programe OTIMMC Bacau, si Emil Popa, Director OTIMMC Iasi, au descris programele de finantare nationale si europene promovate de catre OTIMMC Bacau, respectiv Iasi.

Radu Ion, Managing Director BTL Design a declarat: „Aceste doua editii au aratat ca antreprenorii din zona Iasi si Bacau, au inteles importanta strategiilor de dezvoltare pe termen mediu si importanta inovarii in activitatea economica. De aceea, in cadrul conferintei, impreuna cu partenerul nostru Agora Group, am premiat cu un laptop de ultima generatie cea mai buna idee de dezvoltare aplicata, cu rezultate concrete intr-o afacere„.

Prezenta foarte numeroasa a IMM-urilor la conferintele organizate la Bacau si la Iasi, dezbaterile incitante precum si hotarirea de care au dat dovada managerii moldoveni dovedesc, dupa parerea mea, ca iesirea din criza nu poate fi departe si ca primavara relansarii economice este aproape„, a declarat Romulus Maier, Managing Partner, Agora Group.

Castigatorii concursului „Premiem performanta si inteligenta in afaceri„, votati de catre participanti, au fost: la Bacau firma FLEXOBAC reprezentata de catre Virgolici Dumitrita si la Iasi firma TURNOMEX PHOENIX reprezentanta de catre Sicinschi Doina.

Partenerul principal al evenimentelor de la Bacau si Iasi a fost BRD, iar in calitate de parteneri de eveniment CEC Bank, UNICREDIT Leasing, CLASS IT, HP Romania.

Partenerii media care au promovat programul de evenimente sunt: IT Trends, Magic FM, Ziarul de Bacau, startups.ro, wall-street.ro, Digital Trends, news20, bacaul.ro, ghidulbacaului.ro, PR Wave, PR Wave Directory, Agora News.

Despre BTL Design

BTL Design este lider in organizarea de programe de evenimente destinate mediului de afaceri road-show pe teritoriul Romaniei. In portofoliul nostru se regasesc mai multe programe de evenimente derulate din 2005: Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, EUSol – Solutii europene pentru afaceri, Parteneriatul Public – Privat, instrument de lucru strategic pentru administratia publica locala, Modernizarea si Eficientizarea Administratiei Publice Locale din Romania, Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice, Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale. Firme de renume din domeniul serviciilor financiare, telecom, IT&C, consultanta au ales sa-si promoveze solutiile in cadrul evenimentelor organizate de catre noi.

Misiunea BTL Design este sa construiasca o interfata eficienta de comunicare intre furnizorii de solutii pentru mediului de afaceri si potentiali beneficiari ale acestora. Detalii pe www.btldesign.ro.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina si este prezent in piata publicatiilor de IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group detine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – conferinta anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distributie de carte straina Byblos si portalul online cu serviciul de stiri AgoraNews. Detalii pe www.agora.ro.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.