La Galati va avea loc a cincea editie a Conferintei Internationale a Clusterelor

0

300 x 250pxPrestigiosi reprezentanti ai organismelor europene reprezentative, institute de cercetare, universitati, firme si clustere se reunesc la Galati la cea de a cincea Conferinta Internationala a Clusterelor din Romania cu tema: Clusterele. Strategia Dunarii. Aceasta va avea loc in perioada 5-6 octombrie, incepand cu ora 9:00, la Complexul Muzeal al Stiintelor Naturii Galati.

Integrarea clusterelor din Romania in lanturi de valoare internationale si multisectoriale reprezinta una dintre solutiile viabile in procesul de „catch up” din punct de vedere al inovarii. Regiunea Dunarii reprezinta un cadru propice acestei abordari deoarece reuneste tari si regiuni aflate in diverse stadii de dezvoltare. Mai mult, bioeconomia este unul dintre sectoarele cu potential de excelenta pentru Romania, avand in vedere resursele si competentele existente in domenii precum energia, mediul, agricultura, securitatea si siguranta alimentara.

Pe langa inaltul caracter stiintific si informativ, Conferinta Internationala a Clusterelor are un puternic caracter aplicativ, inlesnind intalnirile de afaceri bilaterale intre firmele si clusterele europene participante in cadrul sesiunii de brokeraj derulata cu sprijinul Enterprise Europe Network.

In cadrul evenimentului se va desfasura si Afaceri.ro Galati, conferinta cu traditie in zona, ajunsa deja la a treia editie. Aceasta va aborda teme de interes pentru antreprenorii locali, cum ar fi: solutii online pentru vanzari si marketing, povesti antreprenoriale de succes si modalitati de dezvoltare a antreprenoriatului din regiune. Toate aceste subiecte vor fi discutate prin intermediul unor prezentari interactive si dezbateri sustinute de profesionisti in domeniu.

Printre speakerii care au confirmat prezenta la conferinta se numara: Gerd Meier Zu Koecker (ClusterAgentur Baden-Wurttemberg), Cornelia Muraru-Ionel (Cluster manager at IND-AGRO-POL), Thomas Laemmer-Gamp (Director of the European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) and Head of Group Global Innovation and Clusters), Daniel Cosnita (Presedinte, Asociatia Clusterelor din Romania) si multi altii.

Mai multe detalii despre eveniment, inclusiv agenda completa si informatii despre speakeri, pot fi gasite pe pagina oficiala sau pe pagina de Facebook.

Participarea la Conferinta Internationala a Clusterelor este gratuita si se face prin completarea formularului disponibil aici.

Evenimentul este organizat de Parcul Industrial Galati, Clustero, Arhipelago si APEC in parteneriat cu Enterprise Europe Network, ClusterAgentur Baden-Wuerttemberg, InPulse, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Previziune Economica, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii Dezvoltarii si Inovarii, Hungarian National Trading House, IPA Sucursala Galati si INMA.

Evenimentul este realizat cu sprijinul partenerilor:  Exonia, Regia Autonoma „Administratia Zonei Libere Braila”, Centiva, Autonom, Promos Collection, Startup Cafe, Iconic, HotNews.ro, InvestRomania, Consiliul Judetean Galati, Reteaua de Transfer Tehnologic a Moldovei, ANCSI, IT&C Cluster Dunarea de Jos, Fundatia Post Privatizare, Mediafax.ro, Forbes, Economic Zoom, Finantare.ro, PlanDeAfacere.ro, Managementul-Proiectelor.ro, Intreprinzatori.ro, Meteo.ro.

Pentru informatii suplimentare, puteti contacta direct organizatorii la [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.