La conferinta Afaceri.ro Braila, Catrinel Zaharia ne-a vorbit despre importanta valorilor in antreprenoriat

0

catrinel-zahariaBraila a fost pentru a doua oara gazdaConferintei Afaceri.ro. Evenimentul a fost organizat de APEC si Arhipelagoimpreuna cu Regia Autonoma „Administratia Zonei Libere Braila”  iar intreprinzatorii au avut posibilitatea sa afle informatii privind oportunitatile mediului de afaceri local.

Unul din speakerii de renume prezenti la eveniment a fost Catrinel Zaharia specialist in management strategic si consultant in dezvoltare personala. Aceasta a povestit despre cateva dintre elementele care fac deosebirea intre un antreprenor bun si unul care nu are succes:

„Nu exista antreprenoriat feminin si antreprenoriat masculin. Exista doar antreprenoriat, din punctul meu de vedere. Ce poate sa difere este modul in care actionam, modul in care relationam cu oamenii, modul in care ne raportam unii la ceilalti. Si sunt cateva elemente care cred eu ca fac diferenta intre un antreprenor bun si ceilalti antreprenori. Si aici este vorba despre calitatea umana, de valorile personale si de modul in care ne raportam unii la ceilalti. Eu nu cred in retete prestabilite, nu cred ca aceste elemente sunt universal valabile. Eu va spun insa doar cateva linii generale. In primul rand, din punctul meu de vedere, ceea ce face diferenta este dat de a fi sau a nu fi proactiv. Oamenii proactivi sunt aceia care isi asuma consecinta faptelor proprii, care spun ceva de genul: <<Mi-a iesit acest proiect pentru ca am facut asta, asta si asta si nu mi-a iesit acest proiect din cauza ca nu am facut asta, asta si asta>>. Cei reactivi spun ceva de genul: <<<<Mi-a iesit acest proiect pentru ca am facut asta, asta si asta si nu mi-a iesit acest proiect din cauza celorlalti>>. Din punctul meu de vedere, acesta este un element care face diferenta, pe termen lung. Un alt element este legat de faptul ca asa cum s-a mai spus, contactul cu excelenta inspira. In fiecare domeniu in care actionam sunt altii care fac lucrurile mai bine decat noi. Si atunci este foarte important sa cautam acei oameni care fac extraordinar de bine ceea ce facem si noi si sa le cerem sfatul. Pentru ca nu am vazut un om de succes care sa nu raspunda pozitiv la o solicitare de ajutor de genul <<Spune-mi si mie cum ai facut asta!>”

De asemenea, tot in cadrul Conferintei Afaceri.ro Braila, Catrinel Zaharia si-a lansat cartea „Totul pentru femei –  mic tratat de regasire”.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.