La Bucuresti a avut loc a sasea editie a Conferintei Clusterelor, eveniment international de prestigiu

0

Peste 250 participanti reprezentand Comisia Europeana si guverne nationale, agentii de dezvoltare regionala si actori de pe scena inovarii, intreprinderi si organizatii de cercetare-dezvoltare, clustere si asociatii de clustere au dezbatut rolul clusterelor in specializarea inteligenta, integrarea lanturilor de valoare si sustinerea inovarii din intreprinderi in cadrul celei de a sasea conferinte a clusterelor ce a avut loc la Bucuresti pe 22-23 noiembrie, organizata in cooperare cu platforma Afaceri.ro. O atentie speciala a fost acordata Strategiei Dunarii si Programului de Cooperare Transnationala „Dunarea”, instrumentelor pentru generarea lanturilor de valoare, cu accent pe domeniul bioeconomiei, asa cum sunt acestea dezvoltate de catre proiectul DTP „Danubiovalnet”precum si solutiilor de business pentru internationalizarea intreprinderilor promovate de catre Afaceri.ro. Peste 50 de intalniri B2B si C2C au avut loc in cadrul evenimentului de brokerage EEN adiacent conferintei.

Inceputa ca un eveniment regional in cadrul proiectului INTERREG IV C „Clusterix”, conferinta de anul acesta a dat proba deplinei maturitati si reprezinta un exemplu de buna practica pentru transferul international de know how in domeniul politicii de cluster asa cum este acesta urmarit de catre proiectul INTERREG Europe „Clusterix 2.0”.

Relevanta evenimentului este pusa in lumina si de participarea a trei secretari de stat din partea Ministerului Cercetarii si Inovarii, MInisterului Economiei si respectiv, a Ministerului pentru Afaceri Europene, care in alocatiunile rostite au remarcat rolul clusterelor in dezvoltarea ecosistemelor de inovare, a lanturilor de valoare si relatiilor de cooperare internationala.

Conferinta a fost co-organizata de catre Asociatia Clusterelor din Romania, Ministerul Economiei, INMA, Institutul de Prognoza Economica al Academiei Romane si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii. S-a bucurat de sprijinul CEC Bank, Cluster Mechatrec, Cluster MEDGreen, CMC Grup, ADR Centru si IPA SA fiind organizata sub patronajul Ministerului Cercetarii si Inovarii.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.