La Braila si Galati, intreprinzatorii locali au ascultat detalii despre programele special concepute

0

29 aprilie 2008

Conferintele "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", organizate de BTL Design, au avut loc la inceputul saptamanii, la Braila si Galati. Aproape 100 de IMM-uri au ascultat in aceste etape, detalierea solutiilor care le sunt dedicate de catre companii de comunicatii sau banci, precum si de catre minister.

Pe 21 aprilie la Braila, conferinta "Solutii pentru Dezvoltarea IMM-urilor", s-a desfasurat in sala de conferinte a teatrului Maria Filotti, in fata intreprinzatorilor din judet. Alaturi de Marius Roman, Secretar general adjunct la Ministerul IMM-urilor, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, cuvantul de bun venit a fost rostit de Ioan Gabriel, de la Directia Strategii, Integrare Europeana si Relatii internationale la Consiliul Judetean, si de Ioan Chiriacescu, presedinte al Camerei de Comert, industrie si agricultura.
  
Partenerii conferintei de la Braila au fost BRD, BCR, Eximbank, CEC, FNGCIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion. Companiile furnizoare concep solutii si oferte speciale pentru acest segment, iar aceste solutii sunt prezentate intreprinzatorilor in mod direct in cadrul conferintelor.

Marius Roman a spus "62 de milioane de euro vor veni ca fonduri nerambursabile. Este fals ca am fi pierdut banii din 2007. Acestia sunt raportati in 2008, iar Romania beneficiaza si de o dispensa: daca este nevoie, banii din 2009 vor fi acordati tot in 2008."

O delegatie din Ministerul IMM-urilor a  prezentat "Programe guvernamentale de promovare a exportului".  Exportul este o cale care nu trebuie neglijata in momentul in care o companie isi face planuri de viitor. Programele de sprijinirea exporturilor pot oferi o cale de dezvoltare a oricarei afaceri. De asemenea, Cezar Iliu, consilier in MIMMCTPL, explica intreprinzatorilor locali care sunt posibilitatile de capitalizare prin bursa de valori.
  
A doua zi, 22 aprilie, la Galati, reprezentanti ai IMM-urilor de la malul Dunarii s-au intalnit la randul lor cu reprezentantii companiilor partenere ale evenimentului BTL Design.

Vodafone a fost partener principal al conferintei de la Galati. In aceasta calitate, oamenilor de afaceri din sala, li s-a prezentat internetul mobil si HSUPA de la Vodafone. Nici o companie nu mai poate exista sau nu mai poate face afaceri astazi fara internet, iar fara o prezenta online, compania nu poate avea un viitor prea indelungat, caci se descalifica din lupta competitiva. Vodafone a instalat un stand in care intreprinzatorii au putut testa solutia de internet mobil oferita de compania de telecomunicatii.

In plenara intai, Eximbank a explicat cum vine in sprijinul IMM-urilor exportatoare, FNGCIMM a prezentat produsele destinate acestui segment. BRD a pledat pentru adoptarea solutiilor potrivite de catre fiecare IMM, BCR a aratat cat de atenta este in ce priveste produsele dedicate IMM-urilor.
CEC-ul, o banca de traditie, si cu trecut important, a prezentat oamenilor de afaceri care sunt beneficiile de a lucra impreuna. 

Partenerii conferintei de la Galati au fost: Vodafone in calitate de partener principal, iar parteneri de eveniment au fost BRD, BCR, CEC, Eximbank, FNGCIMM, Progesa & Partners, Flash Image Media, BTL MediaCom si BTL Promotion.  

Radu Ion, manager al BTL Design considera ca "Oamenii de afaceri sunt ocupati, dar au nevoie de informatie. Ei duc lipsa de timp, dar au nevoie sa cunoasca fel de solutii le sunt dedicate de catre banci sau companii de comunicatii, ce programe pot accesa, in ce fel sunt sprijiniti de catre minister. Iar platfoma de comunicare constituita de conferintele locale este cea mai buna solutie pentru informarea IMM-urilor din tara." 

Conferintele de la Braila si Galati i-au avut ca organizatori pe BTL Design si MIMMCTPL, si coorganizatori OTIMMC Galati si Camera de Comert si Industrie Braila la Braila, respectiv Camera de comert si industrie Galati la Galati.

Parteneri media ai evenimentelor sunt Adevarul, Kiss FM, Startups.ro, Hit.ro, Smartbank, Smartfinancial, iar la Braila, Obiectiv Vocea Brailei, si la Galati Viata Libera si Monitorul de Galati.
     
Urmatoarele conferinte BTL Design vor avea loc la Bucuresti, pe 6 mai, la Bacau si la Focsani pe 15 si 16 mai.  
   
Puteti sa gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro.

Despre programul "Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor"

Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei. Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. In 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare.

Prima se numeste "Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless. Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor", si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii. Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri. Plenara a doua trateaza "Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii.

Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune". Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. In decursul timpului, printre acesti parteneri putem numara Vodafone, Orange, UPC, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.

Despre BTL Design
Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre mari organizatori de evenimente de afaceri din tara. Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate "below the line", publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole).

Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Pentru orice alte informatii:
Gabriela Malcinschi
Telefon: 0724229024
E-mail: [email protected]
[email protected]

Sursa: Plandeafacere.ro, 29 aprilie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.