„Jurnal de Antreprenor” – proiect marca Radu Georgescu pentru stimularea spiritului antreprenorial

0
notaRadu Georgescu, antreprenor si investitor in serie, Chairman al GECAD Group, initiaza o serie de evenimente reunite sub numele „Jurnal de Antreprenor”, pentru promovarea si stimularea spiritului antreprenorial in licee si in comunitatea de business locala.

Proiectul se va desfasura sub forma unor intalniri periodice cu elevii din clasele a XI-a si a XII-a din cadrul unor licee de prestigiu din tara, urmate de intalniri informale cu antreprenori si companii locale, activi in industria de software si a tehnologiilor web.

Primele intalniri vor avea loc la Iasi, pe 28 septembrie 2011, la Colegiul „Costache Negruzzi” si Colegiul National „Emil Racovita”.

Radu Georgescu va fi prezent si la Timisoara, pe 5 octombrie 2011, unde se va intalni cu elevii Liceului de Informatica “Grigore Moisil” si ai Colegiului National Banatean.

Pentru aceasta prima etapa a proiectului sunt programate evenimente similare la Cluj (noiembrie 2011) si la Bucuresti (noiembrie si decembrie 2011).

Mi-a placut intotdeauna sa iau contact cu generatiile mai tinere si sa impartasesc din experienta mea antreprenoriala. Sunt ferm convins ca stimularea spiritului de explorare a acestei alternative – antreprenoriatul – trebuie realizata din timp, inca din liceu, astfel incat odata ajunsi tinerii la facultate, orizontul de optiuni sa le fie mult largit iar cunostintele dobandite sa se aseze pe baze mai bine structurate„, spune Radu Georgescu, initiatorul proiectului „Jurnal de Antreprenor”.

Primele intalniri din cadrul proiectului „Jurnalul de Antreprenor” sunt organizate cu sprijinul APEC (Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii) in Iasi, al ARIES Timisoara si al VentureConnect din Bucuresti.

***

Despre GECAD Group:
Prima companie GECAD a fost fondata in 1992 de catre Radu Georgescu, ca dezvoltator de software pe platforma CAD. In timp, GECAD s-a orientat de la producerea de software pentru proiectare asistata catre securitate IT, lansand pe piata, in 1994, prima versiune a tehnologiei RAV Antivirus. in 2003, pe cand RAV era distribuit in peste 60 de tari si proteja peste 10 milioane de utilizatori la nivel mondial, tehnologia a fost achizitionata de Microsoft. Dupa vanzarea RAV catre Microsoft si pe baza acelorasi valori, GECAD a inceput in 2003 sa investeasca in dezvoltarea altor afaceri software cu obiectivul de a furniza clientilor din intreaga lume solutii IT inovatoare si de incredere. In 2010, una dintre companiile din portofoliul sau de investitii, ePayment, a fost achizitionata de catre grupul media international Naspers, prin intermediul MIH Allegro.

GECAD Group detine, in prezent, investitii in Avangate, Axigen, Phoenix, GECAD NET, ePayment (minoritar) si ROL.ro (minoritar). Pentru mai multe informatii, accesati www.gecad.com.

***

Contact pentru presa:

Iuliana Butuc-Cerchez
Corporate Affairs Officer
[email protected]
Telefon: 021-303 20 50
Fax: 021 – 303 20 51
GSM: 0744 49 29 53

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.