JCI Romania, semnatara a Declaratiei de la Leipzig, alaturi de 126 organizatii

0

O parte din delegatia Romaniei, la standul tarii noastreIn perioada 24 – 29 noiembrie a avut loc in Leipzig, Germania – Congresul Mondial Junior Chamber International (JCI) 2014 cu tema „Libertate. Pasiune. Schimbare” – care a reunit 4500 de delegatii din 127 de tari. Evenimentul a marcat totodata si 25 de ani de la prabusirea zidului Berlinului.

JCI Romania, prin proiectele nationale, dar si prin prezenta in forumurile internationale, isi doreste promovarea tarii noastre si incurajarea spirituluiantreprenorial, inca din scoala. Avand acestea in vedere, presedintele 2014 Stelian Burduhos, s-a aflat printre cei 127 presedinti de organizatii, semnatari ai Declaratiei de la Leipzig rezultata in urma forumurilor de discutii din cadrul evenimentului. Aceasta lanseaza un apel catre liderii locali, nationali si globali de a actiona in favoarea eliminarii somajului in randul tinerilor, a colaborarii intre oameni, comunitati si tari, precum si gasirea de solutii de oferire de energie ieftina, eficienta si regenerabila.

Congresul mondial JCI este un eveniment anual care aduce la un loc membrii organizatiei din intreaga lume. Anul acesta, pentru al unsprezecelea an consecutiv, tara noastra s-a implicat in seminariile, sedintele si deciziile luate la nivel mondial. Prin cei 25 de membri din Cluj, Constanta, Bucuresti, Brasov si Timisoara, JCI Romania a avut una dintre cele mai numeroase delegatii romanesti prezente la un eveniment JCI.

Suntem extrem de multumiti de prezenta noastra la Congresul Mondial de anul acesta si suntem recunoscatori fata de partenerii care ne-au sprijinit in acest demers„, a declarat Stelian Burduhos, presedintele JCI Romania 2014. „Printr-o delegatie numeroasa, implicata in sesiunile de discutii si cu un stand de prezentare in care sa expunem proiectele viitoare, precum si potentialul tarii noastre, ne reconfirmam eforturile din ultimii ani de a fi una dintre organizatiile nationale care contribuie cu succes la promovarea Romaniei in afara granitelor.”

Stelian Burduhos, presedinte JCI Romania 2014 si Chiara Millani, presedinte JCI 2013Standul JCI Romania din zona deExpozitie a CM JCI 2014 a fost singurul care a reprezentat o tara din Europa de Est, lucru care a adus in vizita presedintele JCI 2014 Shine Bhaskaran, Presedintele JCI 2013Chiara Millani, dar si alti membrii ai boardurilor internationale si delegati, dornici sa afle informatii despre tara noastra si despre proiectele pe care JCI Romania le intreprinde la nivel national si local pentru un impact pozitiv.

JCI Germania este recunoascatoare pentru suportul puternic si pentru prezenta JCI Romania, in Leipzig, la Congresul Mondial JCI 2014„, ne-a declarat Christian Wewezow – Presedintele JCI Germania 2014. „Multumim foarte mult pentru minunata prietenie romana-germana!

2015 este un an al conexiunilor,” a declarat presedintele ales pentru 2015,Ismail Haznedar, la ceremonia de inchidere a Congresului Mondial JCI. „Si vom face tot posibilul in timp ce vom sarbatori 100 de ani de impact, sa raspandim reteaua noastra si comunitatile in care ne implicam.”

Ceremonia de deschidere a Congresului mondialJunior Chamber International Romania a fost intemeiata in 2003 si este alcatuita din organizatiile locale JCI Bucuresti, JCI Cluj, JCI Brasov, JCI Iasi, JCI Buzau, JCI Craiova, JCI Constanta, JCI Timisoara, JCI Prahova si grupurile de initiativa din orasele Targu Mures, Arad si Galati. Cu peste 250 de membrii activi, la nivel national, organizatia are ca scop implicarea tinerilor activi cu varste cuprinse intre 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv in comunitati.

JCI Romania este membra cu drepturi depline a organizatiei Junior Chamber International – una dintre cele mai mari organizatii non-guvenamentale la nivel mondial, fondata in anul 1915 si care numara fosti membrii marcanti precum: JF Kennedy, Al Gore, Kofi Annan, Printul Albert de Monaco. JCI este prezent in peste 5000 de comunitatii si numara 200.000 de membri, la nivel mondial.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.