Invitatie la Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania, Palatul Parlamentului – 12 noiembrie 2009

0
structuralCunoastem cu totii faptul ca mediul de afaceri din Romania, in ansamblul sau, se confrunta cu greutati sau provocari fara precedent, amplificate considerabil de  criza economico-financiara. Daca am fi privit mai obiectiv situatia inca de la aderarea la UE, am fi putut prevedea mai din timp si mai combativ actualele efecte cu care ne confruntam la ora actuala.

Acum, ne aflam in al cincilea an de cand, sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) si in parteneriat cu Consiliul Concurentei si Institute of Competiton Law (Paris), partener al DG Concurenta – Comisia Europeana, Fundatia EUROLINK-Casa Europei organizeaza la Palatul Parlamentului, in data de 12 noiembrie 2009, Forumul inter-activ „Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania”, eveniment organizat in acest an cu amabilul sprijin al Ambasadei Suediei la Bucuresti, al Camerei Deputatilor si al Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR).

Cu ocazia acestei editii, tema principala a consultarilor, dezbaterilor si interventiilor invitatilor speciali este „Noul rol al concurentei si competitivitatii in Romania ca mod de combatere a crizei economice si financiare. Cum sa obtinem o bunastare economica durabila printr-o mai buna aplicare a legislatiei comunitare in domeniu”.

In materie de aplicare a legislatiei comunitare cu privire la concurenta, o serie de schimbari importante au avut si au loc si in Romania, mai ales in ceea ce priveste cateva sectoare-cheie precum:
– acordarea schemelor de Ajutor de Stat aprobate de Comisia Europeana, inclusiv privind sistemul bancar si al asigurarilor, dar si pentru sectorul celorlalte mari companii, ca si sectorul IMM;
– denuntarea si penalizarea indeosebi a intelegerilor pe orizontala in cadrul cartelurilor economice active pe piata romaneasca;
– consecintele comerciale asupra retaileri-lor si producatorilor ale aplicarii Codului de bune practici in sectorul marilor magazine;
– modalitatile de simplificare a procedurilor privind achizitiile publice si contractele privind proiectele cu Fonduri Europene.

Tocmai de aceea, in prezenta inaltilor reprezentanti si experti ai Consiliului Concurentei, al altor autoritati nationale de reglementare si organizatii profesionale, va lansam invitatia de a va implica in discutia asupra acestor schimbari majore, precum si in necesarul proces de lobby privind o mai buna reprezentare a diverselor interese profesionale si economice pe care le reprezentati si ai pe care le puteti influenta pentru o mai mare eficienta si profitabilitate sectoriala.

Prin Inaltul Reprezentant al Presedintiei Uniunii Europene la lucrari, o sinteza a concluziilor, recomandarilor si sugestiilor participantilor vor fi transmise catre Comisia Europeana si Parlamentul European spre a face mai bine auzite problemele, framantarile si dilemele cu care se confrunta diversele domenii economice si comerciale reprezentate la lucrari.

Partenerii Media ai evenimentului sunt: Radio Romania Actualitati, BURSA, Concurrences.com, e-Competitions.com, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, SmartBank.ro, SmartFinancial.ro, StiriEvenimente.ro, Finantare.ro, Comunicatii Mobile, GhiseulBancar.ro, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support.

Pentru informatii suplimentare asupra evenimentului nostru, aveti posibilitatea sa consultati site-ul www.HouseofEurope.ro sau sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax : 021.2304997 sau email: [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.