Investment School editia a 8-a

0

investment_schoolInvestment School editia a 8-a aduce elemente de noutate in structura scolii investitionale VIP devenita traditie. Anul acesta, proiectul va fi orientat in special catre pregatirea practica a participantilor si se va concentra pe investitorul care dezvolta si imbunatateste strategii de tranzactionare si pe crearea unei comunitati de tineri investitori ce reprezinta exponentii de maine ai pietei de capital.

Editia curenta urmareste dezvoltarea acelor abilitati si competente de care studentul investitor are nevoie pentru a asigura un randament cat mai bun pentru capitalul investit, precum si oferirea de solutii pentru diferitele probleme intalnite in activitatea de tranzactionare. in plus, proiectul intra mai in detaliu in domeniul investitiilor imobiliare si domeniul private equity.

Aceste obiective se vor realiza intr-o saptamana de seminarii, workshopuri si studii de caz si 2 luni de tranzactionare virtuala.

Desfasurarea proiectului

– Etapa I – 30 martie – 7 aprilie 2009

Partea I – Workshopuri si studii de caz despre piata de capital

Seminarii, workshop-uri si studii de caz despre analiza burselor de valori din interiorul tarii, precum si despre bursele externe. Seminariile si workshopurile au drept scop schimbul de informatii intre liderii pietei de capital si studenti, iar studiile de caz vor pune participantii in pozitia de a evalua situatii ale unor companii reale sau fictive.

Partea II – Workshopuri despre imobiliare si private equity

Seminarii, workshop-uri si studii de caz despre piata imobiliara din Romania, precum si investitii de tip private equity: venture capital, leveraged buyout si o varietate de hibride cum ar fi venture leasing si venture factoring.

De asemenea, in cadrul simularii manageriale REAL BUSINESS, participantii au ocazia de a gestiona intregul lant de creare de valoare al unei companii de productie industriala, de la organizarea procesului de productie, la definirea unor strategii viabile de piata si de produs si la gestionarea intrarilor si iesirilor de lichiditati. Cei 10 ani de REAL BUSINESS simuleaza realistic o piata concurentiala, creand pentru participanti un mediu potrivit pentru invatarea si aplicarea conceptelor de baza referitoare la: managementul strategic si operational, intocmirea si analiza situatiilor financiare, tehnicile de alegere ale investitiilor, metodelor de evaluare ale companiei.

– Etapa II – 7 aprilie – 6 iunie 2009

Studentii vor gestiona un portofoliu virtual de actiuni, in timp real, timp de 2 luni. Scopul este obtinerea unui randament cat mai mare. Primii 3 ce se vor afla in top la incheierea tranzactionarii vor fi premiati in cadrul galei.

– Gala de premiere – 7 iunie 2009

Premierea participantilor cu cele mai bune randamente obtinute la tranzactionarea virtuala in timp real.

Inscrie-te pana pe 25 martie 2009! Mai multe detalii pe www.investmentschool.ro!

Sursa: Investment School

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.